НАЧАЛО Други

Поредното дело заплашва крипто борсата Binance – този път стар случай от 2022 година

11.03.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредното дело заплашва крипто борсата Binance – този път стар случай от 2022 година

Съобщава се, че федерален апелативен съд е отменил отхвърлянето на иск, обвиняващ крипто борсата Binance в нарушаване на американските закони за ценните книжа чрез продажба на нерегистрирани токени.

През март 2022 г. окръжният съдия Андрю Картър отхвърли колективен иск, подаден от крипто инвеститори, които са използвали Binance за закупуване на токени, които в крайна сметка са станали свидетели на масивен спад на цените.

Крипто инвеститорите започнаха да акумулират токени чрез Binance през 2017 г., включително aelf (ELF), EOS (EOS), FUNToken (FUN), ICON (ICX), OMG Network (OMG), Quantstamp (QSP), LEND, Kyber Network Crystal (KNC) и Tron (TRX). Ищците искаха да възстановят инвестициите си, твърдейки, че най-голямата крипто борса в света не ги е предупредила за значителните рискове от закупуването на подобни крипто активите.

Тогава съдия Картър реши в полза на Binance, като заяви, че националните закони за ценните книжа не са приложими, тъй като Binance не е национална борса. Той също така заяви, че инвеститорите не са действали своевременно, тъй като са подали иска около година след извършване на покупката.

Сега от Reuters съобщиха, че 2-рият окръжен апелативен съд на САЩ в Манхатън възобновява делото.

В решение с 3:0 гласа апелативният съд твърди, че в случая са били приложими националните закони за ценните книжа, тъй като покупките на токени са станали необратими в САЩ след извършване на плащането. Съдът също така установява, че Binance разчита на националните компютърни сървъри на Amazon за хостване на своята платформа.

Окръжният съдия Алисън Нейтън заяви, че Binance “ноторно отрича приложимостта на режима на регулиране на ценните книжа на която и да е друга държава“.

Апелативният съд добави, че инвеститорите все още могат да търсят възстановяване на капитала си, ако са инвестирали година преди да подадат иска.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето защо положението на фондовият пазар не е толкова мрачно, колкото изглеждаше

След неотдавнашното заседание на Федералния резерв, където лихвените проценти останаха непроменени, както се очакваше, настроенията на пазара значително се подобриха.

10.05.2024 1:00 2 мин. четене

Аналитичната платформа Chainalysis открива офис в Дубай

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis обяви откриването на своя регионален щаб в Дубай, оживения метрополис на Обединените арабски емирства, в сряда.

10.05.2024 0:00 2 мин. четене

Robinhood с блестящо първо тримесечие, надминавайки очкаванията

По време на разговора за приходите за първото тримесечие главният изпълнителен директор на Robinhood Владимир Тенев изрази разочарованието си от получаването на известие за евентуално правоприлагане от страна на Комисията по ценните книжа и фондовите борси, въпреки добрите резултати на компанията.

09.05.2024 23:00 1 мин. четене

Бум на публичните предлагания на фондовата борса в Саудитска Арабия

Според Мохамед Ал-Румайх, главен изпълнителен директор на фондовата борса Tadawul, Саудитска Арабия е свидетел на рязко увеличение на първичните публични предлагания (IPO) на фондовата борса, като повече от десет компании чакат да бъдат регистрирани и мениджърите на активи да определят датите за листване и предлагане.

09.05.2024 22:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.