НАЧАЛО Финтех

Robinhood обяви партньорство с блокчейн проекта Arbitrum

01.03.2024 20:42 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood обяви партньорство с блокчейн проекта Arbitrum

Robinhood, известна със своите услуги за търговия с акции и криптовалути, разкри партньорство с Arbitrum - блокчейн от втори слой, изграден върху Етериум.

Това съобщение беше оповестено по време на събитието ETHDenver. Сътрудничеството има за цел да разшири възможностите на потребителите на портфейла за самостоятелно попечителство на Robinhood, като им предостави достъп до суапове в Arbitrum. Предвижда се функцията да бъде пусната в действие през следващите месеци.

Arbitrum функционира като блокчейн от втори слой, който улеснява по-бързите и по-рентабилни транзакции в сравнение с основната мрежа на Етериум. Понастоящем тя е водеща сред решенията от втори слой по отношение на общата заключена стойност (TVL), като може да се похвали с приблизително $3.2 милиарда, според данни на DefiLlama. 

Ей Джей Уорнър, стратегически директор в Offchain Labs, главният разработчик на мрежата Arbitrum, изрази увереност в сътрудничеството.

При положение че DeFi процъфтява в Arbitrum, интеграцията на една от най-известните платформи за търговия ще предложи евтини суапове в приложението на голям кръг търговци“, заяви Уорнър.

Йохан Кербрат, генерален мениджър на Robinhood Crypto, подчерта значението на това начинание: 

Навигацията и извършването на транзакции в мрежите от втори слой исторически представлява предизвикателство за тези, които не са запознати с криптовалутите. Robinhood Wallet обаче има за цел да опрости процеса, като по този начин подпомогне новодошлите в Web3.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

CBDC: Централните банки трябва да се насочат към дигитални активи

Президентът на Bundesbank и член на ЕЦБ подчерта критичната необходимост централните банки да преоценят своите оперативни модели и бързо да приемат CBDC.

08.05.2024 10:30 2 мин. четене

Крипто портфейлът MetaMask представя нова актуализация тази седмица

MetaMask, водещ крипто портфейл, обяви, че скоро ще стартира нова функция, наречена “смарт транзакции”. Тази функция, която ще бъде въведена тази седмица, бележи първата от поредица актуализации, съобразени с наскоро представената пътна карта на портфейла.

07.05.2024 3:00 2 мин. четене

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

Финтех гигантът Ripple разкри стратегическо сливане с HashKey DX, базираното в Токио подразделение на HashKey Group, компания за финансови услуги за дигитални активи.

01.05.2024 3:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.