НАЧАЛО Други

Coinbase изненада приятно инвеститорите с последния си доклад

16.02.2024 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase изненада приятно инвеститорите с последния си доклад

Coinbase Global отчете първата си тримесечна печалба от 2021 г. насам благодарение на големите обеми на търговия на фона на подновения интерес към криптовалутата след одобрението от Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) на първите спот Биткойн (BTC) борсово търгувани фондове (ETF).

Това одобрение, макар и неотдавнашно, помогна за повишението на цената на Биткойн с 57% през последното тримесечие на 2023 г., което доведе до 64% скок на приходите от транзакции на Coinbase до $529.3 милиона през четвъртото тримесечие.

Анализаторите бяха изненадани от изключителните резултати на компанията, като приходите надхвърлиха както очакванията, така и консенсуса на Уолстрийт.

Coinbase очаква силно представяне през първото тримесечие от звеното си за абонаменти и услуги, като прогнозира приходи между $410 милиона и $480 милиона, надхвърляйки прогнозите.

През четвъртото тримесечие приходите от това звено нараснаха с близо 33% до $375.4 милиона, главно благодарение на приходите от стабилни монети, генерирани от партньорството с Circle.

Като цяло Coinbase отчете печалба в размер на $273.4 милиона, или $1.04 на акция, за трите месеца, приключващи на 31 декември, което е значителен обрат спрямо загубата от $557 милиона, отчетена година по-рано.

Анализаторите очакваха загуба в размер на 1 цент на акция. Въпреки опасенията, че спот ETF-ите могат да отклонят инвеститорите от платформата на Coinbase, компанията остава оптимист, като твърди, че ETF-ите са били полезни за индустрията.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.