Home

Още една скандална прогноза за цената на Биткойн от крипто експерт

16.02.2024 7:00 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една скандална прогноза за цената на Биткойн от крипто експерт

Адам Бек, главен изпълнителен директор на Blockstream и видна фигура в криптовалутната общност, сподели своите виждания за потенциалното бъдеще на Биткойн, като предложи зашеметяваща оценка, надхвърляща $700,000.

Неговият анализ се върти около потенциалната способност на Биткойн да привлече част от пазарния дял, доминиран понастоящем от златото, оценявано на около $13.5 трилиона. Перспективата на Бек е продиктувана от променящите се инвестиционни тенденции, при които очарованието на Биткойн изглежда пренасочва средства, традиционно разпределяни в злато.

Ако тази тенденция се запази и Биткойн продължи да привлича инвестиции за сметка на златото, съществува възможност за значително повишаване на оценката на Биткойн. Тези разсъждения съвпадат с нарастването на интереса към наскоро одобрените Биткойн ETF, които се представят по-добре от фондовете за злато по отношение на привличането на инвестиции.

Дискусията около потенциалното превъзходство на Биткойн над златото набра скорост, подкрепена от забележителните резултати на Биткойн ETF. Неотдавнашни данни разкриват значително увеличение на нетните кумулативни потоци в десетте най-големи Биткойн ETF, включително известни такива като GBTC, в рамките само на три дни, възлизащи на над $3 милиарда. Този бърз растеж е в ярък контраст с продължителния период, който беше необходим на ETF-ите за злато, за да постигнат подобни резултати.

Ерик Балчунас от Bloomberg наскоро обърна внимание на тази промяна, подчертавайки забележимия обрат в инвестиционните предпочитания от традиционните благородни метали към дигиталните валути. Биткойн ETF-и, като IBIT и FBTC, набират скорост сред инвеститорите, като се нареждат на челно място сред водещите ETF-и по входящи потоци от началото на годината, което показва все по-широкото приемане на криптовалутата като жизнеспособна инвестиционна възможност.

Бек вече е изказвал предположение, че Биткойн ETF може да задмине златните ETF и да се превърне във водещия стоков ETF.

Появата на Биткойн ETF сигнализира за значителна промяна в динамиката на инвестициите, напомняща въвеждането на златните и сребърните ETF в началото на 2000 г., предлагайки на инвеститорите по-достъпен път към стоковите инвестиции без логистичните сложности, свързани с физическото боравене.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Насочва ли се активът към нов исторически връх на фона на бичи модели?

Неотдавнашните ценови действия на Биткойн (BTC) предизвикаха дискусии за потенциално изкачване над историческия връх от около $73,700, като бичият модел на двойно дъно предполага покачване отвъд това ниво.

02.10.2024 9:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Как Биткойн може да бъде стимулиран от отслабващия долар?

Според доклад на 10x Research последните промени в световните макроикономически условия показват, че спадът на световния растеж може би е към своя край.

02.10.2024 8:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн се срина до почти $60,000 след като Иран нападна Израел

Във вторник Иран обстреля Израел с ракети в отговор на неотдавнашното убийство на лидера на „Хизбула“ Хасан Насрала. Нападението беше извършено, след като САЩ предупредиха, че напрежението в региона вероятно ще ескалира.

02.10.2024 8:00 2мин. четене Alexander Stefanov

Приходите от копаене на Биткойн продължават да спадат, въпреки скорошния скок на цената – JPMorgan

Според доклад на JPMorgan през септември средната цена на Биткойн (BTC) и мрежовата скорост на добив леко са се повишили, докато дневните приходи от добив и брутните печалби са намалели за трети пореден месец.

02.10.2024 7:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.