НАЧАЛО Блокчейн

Испански телекомуникационен гигант влиза в партньорство с Chainlink

16.02.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Испански телекомуникационен гигант влиза в партньорство с Chainlink

Telefonica, водеща телекомуникационна компания в Испания, обедини усилията си с Chainlink, за да интегрира системите си с Polygon - ход, насочен към повишаване на сигурността на данните в блокчейн мрежите.

Посредством това партньорство функциите на Chainlink ще бъдат използвани за удостоверяване на целостта на данните, като се фокусират по-специално върху осигуряването на сигурността на SIM картите.

Чрез включването на технологията на Chainlink с Open Gateway SIM SWAP API на GSMA се въвежда допълнително ниво на защита на блокчейн трансакциите, като ефективно се предпазва от неоторизирани промени в SIM картите на устройствата.

Сътрудничеството беше посрещнато с ентусиазъм и от двете страни, като Telefónica изрази увереност в способността на партньорството да засили мерките за сигурност в цялата блокчейн екосистема.

Този стратегически ход е в съответствие с по-широките усилия на Telefónica за проучване на блокчейн технологията, демонстрирани по-рано чрез сътрудничеството с Nova Labs за въвеждане на мобилни горещи точки Helium в Мексико, насочени към разширяване на мобилното покритие в избрани райони.

Това означава ангажимента на Telefónica да използва иновативни решения за подобряване на своите услуги и защита на активите на потребителите в един все по-дигитален свят.

С интегрирането на технологията на Chainlink Telefónica цели не само да повиши сигурността на своите системи, но и да стане пионер в нови случаи на използване в блокчейн пространството.

Като използва функциите на Chainlink заедно с установените API, Telefónica се стреми да установи сигурни връзки между своята телекомуникационна инфраструктура и блокчейн мрежите, като в крайна сметка допринесе за развитието на сигурни и надеждни системи за предаване на данни в телекомуникациите и извън тях.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Децентрализиранта борса ShibaSwap премина през голяма актуализация

ShibaSwap, децентрализираният обмен в рамките на екосистемата Shiba Inu, значително се модернизира, като премина към блокчейна Shibarium.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Ето кои са най-бързите крипто мрежи в света

В света на блокчейн скоростта е от значение. Колкото по-бързо мрежата може да обработва транзакции, толкова по-ефективна е тя.

18.05.2024 17:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън отново разпали общността на Cardano

Неотдавнашното съобщение на Чарлз Хоскинсън, заявявайки, че „Genesis идва“ предизвика вълнение в криптовалутната общност, намеквайки за предстоящото пускане на протокола Ouroboros Genesis за Cardano.

18.05.2024 0:00 2 мин. четене

Solana задмина Етериум и Polygon по скорост на транзакциите

В неотдавнашен доклад на CoinGecko се подчерта доминацията на Solana като най-бързия основен блокчейн. Със средна скорост от 1,504 транзакции в секунда (TPS), Solana превъзхожда Етериум 46 пъти и е над пет пъти по-бърза от Polygon, водещото решение за мащабиране на Етериум.

17.05.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.