Home

Най-важното събитие за Биткойн ще изстреля цената повече от всякога

13.02.2024 11:15 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-важното събитие за Биткойн ще изстреля цената повече от всякога

Наближаващият четвърти халвинг на Биткойн предизвиква огромно вълнение, тъй като между настоящия момент и това значимо събитие има по-малко от 10,000 блока.

Grayscale, известна фирма за управление на активи и доставчик на BTC ETF, подчерта, че предстоящото халвинг събитие, насрочено за 2024 г., ще отбележи отклонение от предишните събития. Според техния анализ, този конкретен халвинг има потенциала да изстреля Биткойн до безпрецедентни висоти.

Майкъл Джао, представляващ Grayscale, размишлява върху очакваното въздействие на халвинга на Биткойн в доклад, публикуван на 9 февруари 2024 г. Прозренията на Джао сочат, че продължаващите блокчейн иновации и положителните корекции в пазарната структура са на път да поддържат, ако не и да увеличат, стойността на Биткойн.

За да се осигури контекст, халвинга на Биткойн се случва приблизително на всеки четири години, след добиването на всеки 210,000 блока. Въпреки че миньорите са изправени пред 50% намаление на приходите си от възнаграждения, преобладава оптимизмът по отношение на потенциала за цялостна рентабилност и възнаграждения, подхранван от очакваното увеличение на цената и употребата на BTC, особено в САЩ.

Представителят на Grayscale отбеляза:

“В допълнение към очевидното въздействие върху предлагането, пламенното вълнение около халвинга на Биткойн се корени в тяхната историческа корелация със скоковете в стойността на Биткойн.”

Джао отбелязва още в доклада, че въвеждането на спот Биткойн ETF представлява нов, стабилен източник на търсене. “С наближаването на халвинга през 2024 г. Биткойн не просто издържа, а претърпява еволюция”, добавя той.

От момента на писане на статията до халвинга остават едва 9,799 блока.

Понастоящем Биткойн се търгува на цена от малко над $50,000 след 18% скок на за последната седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн и Етериум ETF-ите в САЩ продължават с отливите

Пазарът на криптовалути преживя негативна седмица, като този спад се отрази и на базираните в САЩ спот Биткойн и Етериум борсово търгувани фондове (ETF), които достигнаха многомесечни дъна.

07.09.2024 23:00 1мин. четене

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

В какво състояние се намира пазарът според индекса на страха и алчността?

Неотдавнашният срив на крипто пазара вкара настроенията на инвеститорите в зоната на „екстремния страх“ спрямо индекса на страха и алчността на Биткойн.

07.09.2024 19:00 1мин. четене

Биткойн: Няколко причини, които може да са допринесли за понижението в цената

Цената на Биткойн (BTC) отбеляза значителен спад, като се понижи с над 9% и падна под $53,000 за първи път от повече от месец късно вечерта в петък.

07.09.2024 15:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.