НАЧАЛО Други

Genesis готови да продадат $1.4 милиарда в акции на GBTC

08.02.2024 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Genesis готови да продадат $1.4 милиарда в акции на GBTC

Genesis иска съдебно одобрение за ликвидиране на акции на GBTC на стойност около $1.4 милиарда в условията на финансови затруднения.

Тъй като Genesis се бори с фалита, компанията се насочва към продажба на дяловете си в дигитална валути, като се фокусира върху акции на GBTC на стойност близо $1.4 милиарда.

Това усилие за разпродаване на активите, е част от стратегията на Genesis да възстанови финансовата си стабилност в условията на процедурата по несъстоятелност.

Очаква се потенциалната продажба да окаже въздействие върху пазара на Биткойн, особено като се има предвид неотдавнашното преминаване на GBTC към по-достъпен формат на Биткойн ETF. Въпреки това възникнаха усложнения поради спор относно акциите на GBTC, използвани като обезпечение в сделката с Gemini.

След като Genesis не успя да изпълни условията на споразумението, Gemini предяви претенции към тези акции, което предизвика правен спор за собствеността.

Въпреки правните предизвикателства Gemini разглежда продажбата на активи като положително развитие. Това се случва покрай споразумението на Genesis с Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) на стойност $21 милиона във връзка с твърденията за провеждане на нерегистрирано предлагане на ценни книжа.

Действията на SEC срещу Gemini и Genesis подчертават значението на спазването на нормативните изисквания. При уреждането на спора Genesis дава приоритет на погасяването на задължения към други кредитори, преди да се обърне внимание на претенциите на SEC.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Близо $400 милиона ще бъдат раздадени на жертвите на банка, която е експлоатирала клиентите си

Банковият регулатор на САЩ обяви, че скоро ще бъдат разпределени $384 милиона между жертвите на незаконни действия на онлайн банка.

19.05.2024 17:00 1 мин. четене

Рекорден сезон за пазарите на акции по целия свят

Фондовите пазари по света достигат безпрецедентни върхове. От Токио до Ню Йорк, 14 от 20-те най-големи фондови пазари в света са достигнали исторически върхове

19.05.2024 15:10 2 мин. четене

Ще успее ли среброто да надмине златото през 2024 година?

Тъй като среброто навлиза в четвъртата си поредна година на дефицит на предлагането, задвижвано от повишеното търсене в секторите на технологиите и възобновяемите енергийни източници, благородният метал достигна важни етапи, като надхвърли $30 за тройунция и достигна най-високото си ниво от повече от десетилетие.

19.05.2024 14:13 2 мин. четене

Хонконгските крипто ETF не се представят толкова добре, колкото американските

Навлизането на Хонконг на пазара на крипто борсово търгувани фондове (ETF) не оправда очакванията, като не успя да постигне успеха на базираните в САЩ спот ETF, които понастоящем притежават $55 милиарда.

19.05.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.