НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Въпреки че халвинга наближава, един проблем продължава да тревожи инвеститорите

08.02.2024 9:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Въпреки че халвинга наближава, един проблем продължава да тревожи инвеститорите

С наближаването на очакваният през април 2024 г. халвинг на Биткойн, който ще доведе до 50% намаление на възнагражденията за миньорите, те активно ликвидират своите BTC наличности, за да финансират инвестиции в модернизирано оборудване за добив.

След неотдавнашното одобрение на Биткойн ETF, очакванията на криптовалутната общност за предстоящото халвинг събитие, насрочено само след малко повече от 70 дни, са големи.

Експертите очакват рязко нарастване на интереса към покупки както от страна на инвеститорите на дребно, така и от институционалните инвеститори. Известният крипто инвеститор Rekt Capital предположи, че ралито “преди халвинга” може да започне още в рамките на следващата седмица.

Опирайки се на исторически модели, Rekt Capital прогнозира потенциална 63-дневна възходяща траектория за цената на BTC, която да доведе до халвинг събитието.

Ралито преди халвинга означава втората фаза от петфазен цикъл, свързан с халвинга на Биткойн. Тази фаза се предшества от спад, който обикновено настъпва 70 дни преди събитието и продължава приблизително седем дни – корекция, която пазарът в момента претърпява. Въпреки неотдавнашната 18% корекция на цените през януари, Rekt Capital остава несигурен относно вероятността за по-нататъшен спад.

След фазата на първоначалната корекция инвеститорите преминават във фазата “купуване на вълнението“, характеризираща се с ръст на цените на BTC. Този ръст обикновено е последван от движението “Продажба на новините“, което води до “възстановяване преди халвинга” в третата фаза.

Според Rekt Capital фазата на ретракция може да продължи няколко седмици, като кулминира в 20% спад на цената, подобен на предишния халвинг. Този низходящ тренд обаче често предизвиква подновяване на импулса за покупки, което може да продължи 150 дни.

Rekt Capital твърди:

Много инвеститори се обезсърчават по време на тази фаза поради скука, нетърпение и неудовлетвореност от липсата на незабавни значителни резултати от техните инвестиции в BTC след халвинга.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Ето какво може да доведе до най-големият бичи пазар в историята на криптовалутите

Основателят на BitMEX Артър Хейс предположи, че два ключови фактора могат да предизвикат безпрецедентен скок на крипто пазара през този цикъл.

21.02.2024 15:00 1 мин. четене

Майкъл Сейлър разкри дали има намерения да продава Биткойн

В неотдавнашен разговор с Bloomberg Майкъл Сейлър, бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy, потвърди твърдата си отдаденост на Биткойн (BTC), като изрази намерението си да продължи да придобива криптовалутата за неопределено време.

21.02.2024 14:30 1 мин. четене

Едуард Сноудън отново похвали Биткойн

Едуард Сноудън, известният бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност, отново изрази подкрепата си за Биткойн на 18 февруари.

21.02.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.