НАЧАЛО Блокчейн

Мрежата на Solana спря да работи – цената на SOL спада

06.02.2024 13:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мрежата на Solana спря да работи – цената на SOL спада

Понастоящем Mainnet-Beta на Solana се сблъсква с нарушения в производството на блокове, което доведе до временно спиране на мрежата.

Инженерите и валидаторите активно се занимават с проблема. Това беше потвърдено от Solana Blockchain Explorer, който отбеляза “голямо прекъсване” в основната мрежа.

В резултат на тази новина, цената на Solana спадна до $93.8 след като загуби над 10% от стойността си в рамките на последната седмица. SOL има обем на търговия от $1.5 милиарда за последните 24 часа.

Потребители в различни платформи на социалните медии са наблюдавали, че Solana не е успяла да генерира блок в продължение на повече от 25 минути – значително забавяне, като се има предвид обичайното време за производство на блокове от 400 милисекунди.

Stakewiz, валидатор за Solana, разкри, че разработчиците работят усърдно по отстраняване на проблема и възнамеряват да пуснат поправка, след като тя бъде разработена и щателно тествана. След това на валидаторите ще бъдат разпространени последващи инструкции. Едновременно с това някои валидатори са започнали процеса на създаване на скрийншоти, използвайки състоянието на локалната си счетоводна книга, за да се подготвят за рестартиране, докато основните инженери са в заключителните етапи на това да оправят мрежата.

Смущенията в блокчейна на Solana вече предизвикват вълни в борсите за криптовалути, като Upbit предприе проактивна стъпка, като спря депозитите и тегленията за базирани на Solana токени като SOL, GMT, RAY и ACS.

Това не е първия път, в който Solana се сблъсква със смущения в мрежата или с прекъсване на производството на блокове. През последните няколко години мрежата беше засегната от многобройни случаи на прекъсвания, включително настоящото прекъсване, което е 11-ият подобен инцидент само за последните две години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Този NFT пазар успя да надмина Blur по обем на транзакциите

През април Magic Eden надмина Blur по обем на търговията на NFT пазара. Според DappRadar Magic Eden е постигнала $486 милиона обем на търговия през миналия месец, като платформата на Blur е изостанала със $108 милиона за първи път от стартирането си.

12.05.2024 14:00 1 мин. четене

Ondo Finance стартира платежна мрежа за RWA

Ondo Finance, лидер в децентрализираните финанси (DeFi), и Zebec Network, специализирана в токенизирани активи от реалния свят (RWA), създадоха стратегическо партньорство за революция в плащанията на заплати в реално време.

12.05.2024 11:30 2 мин. четене

Този алткойн може да се изстреля със 170% от сегашната си цена според анализатор

Добре познат крипто анализатор коментира бъдещата траектория на популярен алткойн, който може да има значителен потенциал за растеж.

12.05.2024 7:00 2 мин. четене

Binance добавя нова криптовалута към платформата си за търговия

Binance, една от водещите световни борси за криптовалути, разкри планове за въвеждане на възможности за търговия с нов алткойн.

11.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.