НАЧАЛО Биткойн Алткойни

98% от XRP транзакциите нямат стойност

МАЙ. 11, 2020 22:20 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 98% от XRP транзакциите нямат стойност

Изследователски документ установи, че по-голямата част от транзакциите на три основни блокчейн платформи нямат стойност.

В много случаи те се използват до голяма степен за спам или за airdrop на безполезни токени.

Резюмето на статията гласи: „Нашият анализ разкрива, че само малка част от транзакциите се използват за целите на прехвърляне на стойност. По-специално, 95% от транзакциите с EOS бяха предизвикани от airdrop на понастоящем безполезен токен; в Tezos 82% от пропускателната способност се използва за поддържане на консенсус; и само 2% от транзакциите в регистъра на XRP водят до трансфери на стойност."

Авторите на доклада - докторантът на Имперския колеж в Лондон, Даниел Перес, изследователят на Университетския колеж в Лондон, Джиахуа Сю, и главният учен на Brave, Бенджамин Лившиц - проследяват различни типове транзакции на горните блокчейн мрежи, отбелязвайки тяхната цел и стойност. Авторите стигат до заключението, че докато горните вериги обработват много производителност, по-голямата част от тях може да бъде по същество безполезна.

"С EOS и XRP, по-голямата част от транзакциите проявяват характеристики, наподобяващи DoS атаки", пише в документа. DoS, или атаки за отказ на услуга, са кибератаки, при които голям брой компютри се използват за поставяне на напрежение в уебсайт или друга услуга, за да го откарат офлайн.

Що се отнася до XRP, документът заявява, че „пропускателната способност в регистъра на XRP през нашия период на наблюдение изглежда е изпълнена с транзакции с нулева стойност“, добавяйки:

„Научихме, че както обемът транзакции, така и стойността на токена в регистъра на XRP са много манипулируеми.“


Както бе съобщено, XRP транзакции също се използват за измама на борсите. XRP е уникален по това, че може да показва транзакции, които са частично платени, за разлика от други блокчейни, където или имате транзакция, или не я правите. Това означава, че има два различни параметъра "получена сума" и ако борсата използва грешния, те могат да кредитират сметка на търговец с много повече XRP, отколкото са изпратени на борсата.

Сделките на Tezos (XTZ) са внимателно анализирани в документа, от който се стига до заключението, че процесът на гласуване на блокчейн е източникът на по-голямата част от обема на транзакциите му. В документа се посочва:

„За Tezos, тъй като транзакциите на блок са в голяма степен превъзхождани от задължителните одобрения, по-голямата част от пропускателната способност, 82%, е заета за поддържане на консенсус.“


Tezos е блокчейн платформа, базирана на Доказателство за работа (PoS), където хората, които държат монетата на Tezos, могат да помогнат за поддържането на мрежата и да гласуват как тя трябва да бъде променена във времето. Така че, макар транзакциите да нямат стойност, те все още могат да изпълняват полезна функция.

Заслужава да се отбележи, че за доклада допринася Бенджамин Лившиц - главен учен в Brave Software. Родната криптовалута на смелия браузър, Basic Attention Token (BAT), е изградена върху Етериум - който съперничи на други криптовалути, по-специално EOS.

Авторите заключават, че горните блокчейн мрежи имат капацитета и способността да се справят с високи нива на пропускателна способност. Но сегашното им използване не отговаря на техния потенциал.

„В крайна сметка: трите блокчейна, проучени в този документ, демонстрират способност за осъществяване на висока пропускателна способност; Въпреки това, огромният потенциал на тези блокчейни засега не е напълно реализиран по предназначение", завършва изданието.

Какъв е смисълът да можете да стартирате милиони транзакции в секунда, ако търсенето просто не е налице?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Nikol МАЙ. 11, 2020 Всеки регистриран преминал KYC верификация на акаунта получава 30 000 CNG токена равни на 300$!За всеки регистриран потребител през вашият реферален линк получавате още 300$ в CNG токени.https://coinsbit.io/referral/4d5bfc3c-68c2-4a0d-a097-8f3b446af154
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ранен инвеститор в Coinbase акумулира Етериум 'отново'

Втората по големина криптовалута достигна $ 245 в събота - най-високата стойност от началото на март. Оттогава цената се е отдръпнала с около 4%, но все повече големи инвеститори подкрепят актива, огр...
ЮНИ. 1, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум опциите отчитат рекордна активност

Опциите на Етериум на OKEx и Deribit достигнаха рекордни нива на активност с повишението на цената на актива. Deribit отчете $ 20 милиона изтъргувани вчера, а OKEx отчете $ 12 милиона в ликвидации ...
ЮНИ. 1, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум наближава $ 250 след масивен възход

Алткойнът влезе в уикенда с умерени печалби, натрупани през седмицата. Пробив на обхвата $ 210 - $ 215 доведе валутата до параболичен възход. Етериум почти успя да стигне $ 250, като се отдръпна сл...
МАЙ. 31, 2020 17:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум форкът се отлага

Хъдсън Джеймисън, разработчик на ETH, каза преди две седмици, че всичко си идва на място: До средата на следващата седмица ще имаме финални спецификации и решения за 3 EIP-та. Създаваме първия ‘ефимер...
МАЙ. 30, 2020 20:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света