НАЧАЛО Други

$900 за биткойн – сумата, която кредиторите на Mt. Gox могат да си възвърнат

ЮЛИ. 9, 2019 15:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 $900 за биткойн – сумата, която кредиторите на Mt. Gox могат да си възвърнат

Fortress Investment Group изкупува биткойн (BTC) претенциите на Mt. Gox кредиторите, според доклад на CoinDesk от 8 юли.

Японската борса за криптовалути Mt. Gox подаде молба за обявяване на несъстоятелност през 2014 г., след като загуби $473 милиона в биткойн поради очевиден хак. Съобщава се, че Биткойн претърпя последващ спад с 36% през месеца, когато това се случи.

 

Според доклада, изпълнителният директор на Fortress, Майкъл Хуриган, е изпратил писмо до кредиторите с подробности за офертата за обратното изкупуване. Според копие на това писмо, Fortress предлагат да купят обратнобиткойн претенциите при приблизително два пъти стойността на несъстоятелността.

 

Стойността на исковете към момента, в който Mt. Gox се обявиха за неплатежо способни, беше $451, докато Хуриган каза, че Fortress може да предложи $900 долара за монета.

 

В писмото също се отбелязва, че покупката може да бъде направена в биткойн или фиатна валута, а офертата остава до 31 юли.

 

Кредиторите на Mt. Gox може да имат предявени искове за загубените им биткойни, подадени автоматично от тяхно име. Reddit потребител на име DerEwige разпространи непотвърден скрийншот на имейл, който гласи:

 

Кредиторите, които възразиха срещу самоодобрения ви иск за възстановяване, оттеглиха възраженията си. В резултат на това, одобрението на вашата молба за възстановяване влезна в сила и вече не е необходимо да подавате заявление за оценка на претенциите.

 

С това, DerEwige имат предвид, че потребителите на Mt. Gox,които не са подали молба за възстановяване след загуба на крипто, имат автоматично подаден иск от тяхно име, който вече е одобрен.

 

Бивш кредитор на Mt. Gox, Анди Паг, обяви през април, че епродал своя дял на инвестиционен посредник в Ню Йорк за $600 за биткойн. Поонова време той не посочва фирмата и не е отговаря на искането за коментар.

 

Дългосрочен интерес

 

Fortress отдавна са активни в крипто пространството и според съобщенията се опитват да стартират биткойн инвестиционен фонд още през 2013 г.- преди срива на Mt. Gox.

 

Фирмата, която е базирана в Ню Йорк, закупи биткойн на стойност $20 милиона през тази година.

 

Бившият CIO на Fortress, Майкъл Новограц, продължава да бъде активен и в пространството, най-добре познат с неговата “крипто-търговска банка”, Galaxy Digital.

 

Fortress е придобита от японската SoftBank в края на 2017г., която сама по себе си е активна в блокчейн пространството (макар и по-малко активна с биткойн проекти). Въпреки това Fortress продължава да контролира ежедневните си операции, според Financial Times.

 

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Децентрализираните борси отчитат $100 милиарда месечен обем за ноември

Според таблото за данни на The Block, общата сума за ноември е приблизително $99.5 милиарда към 28-ми ноември. Месечните обеми се покачват, откакто достигнаха дъното за годината от $56.35 милиарда дол...
НОЕ. 29, 2021 20:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света