НАЧАЛО Крипто Крими

8 години затвор грозят основателя на Bithumb

26.10.2022 13:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
8 години затвор грозят основателя на Bithumb

Основателят на криптоборсата Bithumb е изправен пред потенциална присъда от осем години затвор заради обвинения в измама на стойност $70 милиона.

Основателят Лий Джун-хун беше изправен пред съда във вторник, а присъдата се очаква в края на декември, според информацията. Ако Лий бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на максимална присъда до осем години.

Според прокуратурата Лий е откраднал $70 милиона при сделката за купуването на Bithumb от страна на Ким Бьон Гун – председател на компанията за козметична хирургия BK Group.

Ким е платил авансово $70 милиона на Лий като се е разбрал, че той ще листне BXA токен, за да задейства сделката. Въпреки че Лий получава парите от Ким, листването на токена така и не се осъществява.

Ким не е единствената страна, която е пострадала от това. Лий успява да осигури $7 милиона от повече от 50 инвеститори за BXA проекта. Той също така е продал предварително около $26 милиона в BXA токени с обещанието, че токените ще бъдат листнати.

Тези инвеститори в крайна сметка осъждат Лий и Ким за измама през март 2020 г., но тогава обвиненията срещу Ким биват оттеглени поради това, че е бил измамен от Лий по време на преговорите.

Твърди се, че акциите на Ким в Bithumb също са били конфискувани от Централния окръжен съд на Сеул и че конфискацията е била контролирана от счетоводната фирма Samjong KPMG.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Очертава се обрат за най-големия алткойн


Властите настояват Лий да бъде осъден за измама по закона на страната за утежнено наказание за конкретни икономически престъпления.

Прокуратурата по време на изслушване пред Централния окръжен съд на Сеул:

Размерът на щетите е много голям, а щетите са особено големи за обикновените инвеститори в монети.

Защитата на Лий, от друга страна, твърди, че продажбата на токени е следвала типичен договор за продажба на акции. Също така заявиха, че Ким се опитва да избегне наказателно преследване за ролята си в провала на продажбата на BXA.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

19.05.2024 18:00 2 мин. четене

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.