НАЧАЛО Крипто Крими

8 години затвор грозят основателя на Bithumb

октомври 26, 2022 13:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
8 години затвор грозят основателя на Bithumb

Основателят на криптоборсата Bithumb е изправен пред потенциална присъда от осем години затвор заради обвинения в измама на стойност $70 милиона.

Основателят Лий Джун-хун беше изправен пред съда във вторник, а присъдата се очаква в края на декември, според информацията. Ако Лий бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на максимална присъда до осем години.

Според прокуратурата Лий е откраднал $70 милиона при сделката за купуването на Bithumb от страна на Ким Бьон Гун – председател на компанията за козметична хирургия BK Group.

Ким е платил авансово $70 милиона на Лий като се е разбрал, че той ще листне BXA токен, за да задейства сделката. Въпреки че Лий получава парите от Ким, листването на токена така и не се осъществява.

Ким не е единствената страна, която е пострадала от това. Лий успява да осигури $7 милиона от повече от 50 инвеститори за BXA проекта. Той също така е продал предварително около $26 милиона в BXA токени с обещанието, че токените ще бъдат листнати.

Тези инвеститори в крайна сметка осъждат Лий и Ким за измама през март 2020 г., но тогава обвиненията срещу Ким биват оттеглени поради това, че е бил измамен от Лий по време на преговорите.

Твърди се, че акциите на Ким в Bithumb също са били конфискувани от Централния окръжен съд на Сеул и че конфискацията е била контролирана от счетоводната фирма Samjong KPMG.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Очертава се обрат за най-големия алткойн


Властите настояват Лий да бъде осъден за измама по закона на страната за утежнено наказание за конкретни икономически престъпления.

Прокуратурата по време на изслушване пред Централния окръжен съд на Сеул:

Размерът на щетите е много голям, а щетите са особено големи за обикновените инвеститори в монети.

Защитата на Лий, от друга страна, твърди, че продажбата на токени е следвала типичен договор за продажба на акции. Също така заявиха, че Ким се опитва да избегне наказателно преследване за ролята си в провала на продажбата на BXA.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.