НАЧАЛО Крипто Крими

8 години затвор грозят основателя на Bithumb

октомври 26, 2022 13:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
8 години затвор грозят основателя на Bithumb

Основателят на криптоборсата Bithumb е изправен пред потенциална присъда от осем години затвор заради обвинения в измама на стойност $70 милиона.

Основателят Лий Джун-хун беше изправен пред съда във вторник, а присъдата се очаква в края на декември, според информацията. Ако Лий бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на максимална присъда до осем години.

Според прокуратурата Лий е откраднал $70 милиона при сделката за купуването на Bithumb от страна на Ким Бьон Гун – председател на компанията за козметична хирургия BK Group.

Ким е платил авансово $70 милиона на Лий като се е разбрал, че той ще листне BXA токен, за да задейства сделката. Въпреки че Лий получава парите от Ким, листването на токена така и не се осъществява.

Ким не е единствената страна, която е пострадала от това. Лий успява да осигури $7 милиона от повече от 50 инвеститори за BXA проекта. Той също така е продал предварително около $26 милиона в BXA токени с обещанието, че токените ще бъдат листнати.

Тези инвеститори в крайна сметка осъждат Лий и Ким за измама през март 2020 г., но тогава обвиненията срещу Ким биват оттеглени поради това, че е бил измамен от Лий по време на преговорите.

Твърди се, че акциите на Ким в Bithumb също са били конфискувани от Централния окръжен съд на Сеул и че конфискацията е била контролирана от счетоводната фирма Samjong KPMG.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Очертава се обрат за най-големия алткойн


Властите настояват Лий да бъде осъден за измама по закона на страната за утежнено наказание за конкретни икономически престъпления.

Прокуратурата по време на изслушване пред Централния окръжен съд на Сеул:

Размерът на щетите е много голям, а щетите са особено големи за обикновените инвеститори в монети.

Защитата на Лий, от друга страна, твърди, че продажбата на токени е следвала типичен договор за продажба на акции. Също така заявиха, че Ким се опитва да избегне наказателно преследване за ролята си в провала на продажбата на BXA.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене

SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets, при което от платформата бяха откраднати криптоактиви на стойност $116 милиона.

януари 22, 2023 19:24 2 мин. четене