НАЧАЛО Алткойни

75% от всички NFT през 2023 година са издадени на Биткойн и Solana

21.01.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
75% от всички NFT през 2023 година са издадени на Биткойн и Solana

Интересът към незаменяемите токени (NFT) е намалял след пика си през 2021 г. и 2022 г., като обемът също се е свил, а на пазара се появяват по-малко проекти.

Въпреки това Биткойн (BTC) и Solana (SOL) се очертаха като предпочитани платформи за нови разработки на NFT проекти.

Важно е да се отбележи, че три от всеки четири стартирания на NFT проекти през 2023 г. са се състояли на Биткойн или Solana. BTC, по-специално, привлече ентусиасти със своите Ordinals Inscriptions, въпреки че този ход предизвика спорове в Биткойн общността.

NFT-тата на Биткойн се отличават с уникалния си подход да съхраняват данни директно в блокчейна, вместо да разчитат на централизирани бази данни.

За разлика от повечето NFT блокчейни, които използват хеш идентификатор, свързан с желаната информация (обикновено изображение), хоствана от централизирани услуги, NFT-тата на Биткойн вграждат информацията в блокчейна.

Междувременно Solana набра популярност благодарение на по-ниските си такси и по-добрата мрежова производителност в сравнение с конкурентите си. Екосистемата на Solana отбеляза значителен растеж през 2023 г., което допринесе за нейната доминация в този сектор наред с Биткойн. Докладът на разработчиците на Electric Capital за 2023 г. разкри, че 75% от всички внедрявания на NFT са се случили в Биткойн или Solana.

Обратно, Етериум (ETH) стана свидетел на значителен спад в предишната си доминация, като разработванията на NFT проекти спаднаха до исторически минимум през същата година, когато Биткойн и Solana процъфтяваха.

В обобщение, от Electric Capital отчетоха общо 14,560 NFT разработки в трите блокчейна до края на 2023 г. Тази тенденция показва промяна в инерцията и потенциал за подновяване на интереса към NFT технологиятa.

Миграцията към усъвършенствани инфраструктури, които предлагат собствен децентрализиран медиен хостинг или по-ефективни транзакции, може да е изиграла роля за пораждането на тази тенденция.

Сега инвеститорите с нетърпение очакват по-нататъшно развитие и представа за търговията с незаменяеми токени и случаите на използване, които биха могли да стимулират търсенето и стойността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Биткойн и Етериум напускат борсите с рекордни темпове

Изходящите потоци на Биткойн (BTC) от централизираните борси достигна най-високото си ниво от средата на 2023 година.

25.02.2024 10:00 1 мин. четене

Меме криптовалута на ръба на огромен пробив нагоре

Въпреки че множество активи на пазара на криптовалути отбелязват забавяне на натрупаните преди това печалби, има признаци, че някои от тях може да са подготвени за бичи пробив, включително Pepe (PEPE), виден конкурент на друг меme токен – Dogecoin (DOGE).

24.02.2024 14:00 2 мин. четене

4 алткойна, които могат да избухнат след предстоящата актуализация на Етериум

През 2024 г. се очакват значителни промени в сектора на децентрализираните финанси и криптовалутите особено с предстоящите важни събития.

24.02.2024 10:00 1 мин. четене

Цената на Filecoin (FIL) продължава да върви нагоре с невероятни темпове

Криптовалутата Filecoin (FIL) се превърна в един от най-коментираните токени, като между 22 и 23 февруари отбеляза скок от почти 16% преди да загуби част от печалбите си.

23.02.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.