НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Адресите на китовете достигнаха нов връх – какво следва?

21.01.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Адресите на китовете достигнаха нов връх – какво следва?

Движението на цената на Биткойн (BTC) през изминалата седмица следваше познат модел, като водещата криптовалута се сблъска с предизвикателства при капитализирането на последните събития. 

Към момента на писане на статията данните разкриват спад от 2.8% в стойността на BTC в рамките на последната седмица, което поражда несигурност относно продължаването на продължаващата бича серия.

На фона на тези опасения неотдавнашен анализ на веригата дава лъч надежда, намеквайки за потенциала за значително възстановяване на стойността на Биткойн през следващите седмици.

Известният крипто анализатор Али Мартинез, в публикация в платформата X, разкри забележително увеличение на броя на китовете в Биткойн през последните дни. 

Това наблюдение се базира на метриката “Брой субекти с баланс от поне 1,000 BTC” от фирмата за анализ на веригата Glassnode. Според последните данни от компанията, броят на адресите, притежаващи минимум 1,000 BTC, е надхвърлил 1,510 в четвъртък, 18 януари, отбелязвайки най-високото ниво от над 15 месеца (от август 2022 г. насам).

На пазара на криптовалути големите притежатели, известни като “китове“, оказват значително влияние върху цените и пазарните настроения. Ето защо забележителното нарастване на броя на “китовете” често показва нарастващо доверие в конкретната криптовалута, в случая Биткойн.

Освен това нарастването на броя на адресите на китовете предполага потенциално натрупване сред големи инвеститори и институции. Придобиването на значителни количества Биткойн от тези субекти служи като положителен сигнал за пазарния лидер, особено що се отнася до неговото ценово представяне.

В подкрепа на този аргумент в неотдавнашен доклад на Santiment се подчертава, че увеличеното натрупване на Биткойн от страна на китовете би било “ключов” фактор за предизвикване на нова бича серия както за водещата криптовалута, така и за целия сектор. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ще задмине Visa според Сатоши Накамото

Наскоро разкритите кореспонденции хвърлят безценна светлина върху генезиса на биткойн и визионерските прозрения на неговия енигматичен създател Сатоши Накамото.

26.02.2024 6:00 2 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн халвингът да създаде нови милионери?

След като първоначалното вълнение около стартирането на нови борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) започва да отслабва, вниманието се насочва към предстоящото през април халвинг събитие на BTC.

25.02.2024 18:00 2 мин. четене

Защо цената на Биткойн продължава да се върти около $52,000?

Като значима проява на бичи настроения, през изминалата седмица от централизираните борси бяха изтеглени Биткойн (BTC) токени на стойност около $540 милиона.

25.02.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.