Home

7 причини защо Биткойн е “дигитален недвижим имот”

19.04.2019 16:16 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
7 причини защо Биткойн е “дигитален недвижим имот”

Самият Биткойн вече е „недвижим имот“ на блокчейн, като бързо се превръща в първата „дигитална собственост“ за един дигитализиращ се свят.

Биткойн е “Най-интересната собственост”

Забравете за недвижимото имущество. Всъщност, това е “най-интересното имущество в света”, пише генералният партньор в Blockchain Capital, Спенсър Богарт.

Ако погледнем по-отблизо, съществуват много прилики между Биткойн и недвижимите имоти. Освен това, Биткойн въвежда някои уникални предимства, които със сигурност ще бъдат полезни в един все по-дигитален свят.

Богарт обяснява, че Биткойн е технология, която „размива границата” между личното и недвижимото имущество, защото разграничението е произволно.

Абсолютна оскъдност

На първо място, Биткойн е оскъден като физическото имущество. Но това е обобщаване на общо 21 милиона единици или Биткойн парцели на земята, които могат да бъдат заменени.

“За щастие, няма нужда да се сравняват парчетата: всяка част от този имот е същата като всяка друга част – те са заменими”, обяснява Богарт.

Освен това, недостигът на Биткойн е математически проверим. С други думи, дефицитът на Биткойн е абсолютен. Той е дори по-абсолютен от физическата територия, която може да бъде геологично оформена във времето, регенерирана или колонизирана (в пространството) в бъдеще и т.н.

Нещо повече, този недостиг ще стане още по-осезаем с времето. Блок наградите ще продължат да намаляват емисиите асимптотично до 2140 година. Междувременно, над 75% от всички Биткойн вече са добити. Докато сега се оценява, че над 4 милиона са загубени.

Не се нуждаете от оръжие или стена

Биткойн въвежда други уникални атрибути, които преди това не бяха възможни. За разлика от физическите имоти, той е едновременно преносим и без граници. Също така не се изискват стени или огради за сигурност. Запазването на вашите биткойни е много по-лесно и по-евтино.

Хардуерният портфейл обикновено струва около $100, където можете да съхранявате неограничени стойности. И най-хубавото е, че никой не трябва да го знае.

“Това е дискретно… никой дори няма да разбере, ако го носите” – казва Богарт.

https://twitter.com/BrennanGeis/status/1118852303300321280

Той може да бъде преместен по целия свят за минути

Дигиталният имот означава, че имотът ви вече е преносим във ерата на компютрите. Докато променливостта го прави много по-ликвиден от традиционните недвижими имоти. Не е съвпадение, че толкова много борси се появиха, позволявайки на хората да търгуват с Биткойн, с всеки, по целия свят, за броени минути.

Богарт отбелязва:

Въпреки че обикновено струва 8–20% в транзакционните разходи и месеците за финализиране на сделките с недвижими имоти, единиците от този имот могат да бъдат трансферирани за част от 1% – и може да стане за минути.

Той е програмируем и недискриминационен

Това „дигитално недвижимо имущество“ също може да се програмира, като дава възможност на собственика да определи кой има достъп и може да го използва,и за колко време. Това води до множество ползи и нови възможности (например дигитални договори с множество сигнатури), включително способности да бъдеш собствена банка.

„Дигиталната територия“ също е недискриминационна, като се следва едно просто правило: собственикът на частния ключ контролира собствеността.

С други думи, никой не може да вземе вашия дигитален парцел от вас, освен ако не им позволите. Това не е нищо повече от пробив за обективни права на собственост, което подкопава зависимостта от съдилищата и правителствата.

Богарт отбелязва:

Той предлага сериозни гаранции за обективни права на собственост, безлични правила и последователно прилагане на тези ясно определени правила.

Бързо се развива и нараства в стойност

Гореспоменатите черти правят Биткойн първичен имот за икономическо развитие. В един свят, който става все по-дигитален, появата на Биткойн като „дигитално недвижимо имущество“ може да бъде не само необходима, но и неизбежна.

Програмируемостта, преносимостта, сигурността, променливостта и мрежовият ефект, по-специално, отличават Биткойн като фокусна точка за прехвърлянето на стойност в дигиталната ера.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Mt. Gox oтново прехвърли Биткойн на стойност милиарди долари

Закритата японска крипто борса Mt. Gox прехвърли 37,477 BTC на 24 юли към 08:00 ч. (българско време), равняващи се на $2.5 милиарда към момента на транзакцията, на непознат крипто адрес.

24.07.2024 9:28 1мин. четене

Прогноза за цената на Биткойн: Ключови зони за бъдещи печалби

Крипто трейдърът Scient представи задълбочен анализ на нивата и стратегиите за търговия с Биткойн, който дава насоки както на настоящите притежатели, така и на бъдещите инвеститори.

24.07.2024 6:30 1мин. четене

Биткойн притежанията на Tesla остават непроменени след последния отчет за приходите

Наскоро компанията за електроавтомобили, създадена от Илон Мъск, подаде отчетите си за второто тримесечие на 2024 г.

23.07.2024 23:16 1мин. четене

Swan Bitcoin прекратява дейностите си по добив на Биткойн

Swan Bitcoin, компания за финансови услуги, специализирана в сектора на Биткойн, обяви, че прекратява своята майнинг дейност и отлага плановете си за първично публично предлагане (IPO).

23.07.2024 17:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.