НАЧАЛО Крипто Крими

$630 милиона откраднати от севернокорейски хакери през 2022, според доклад на ООН

февруари 8, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
$630 милиона откраднати от севернокорейски хакери през 2022, според доклад на ООН

Севернокорейските хакери са отговорни за кражбата на криптовалута на стойност $630 милиона през 2022 г., според Reuters.

Тази информация идва от поверителен доклад на Организацията на обединените нации (ООН), който трябва да стане публичен през следващите месеци.

Една от най-големите платформи за блокчейн данни, Chainalysis, заяви, че от $3.8 милиарда, откраднати в криптовалути през миналата година, половината от сумата е отишла при севернокорейски хакери ($1.7 милиарда). Въпреки тези оценки, ООН споделя далеч по-ниски цифри, заявявайки, че разликата е промяната в доларовата стойност на откраднатите криптовалути.

Според доклада на ООН през 2022 г. Северна Корея е откраднала рекордна сума. Хакерите са таргетирали частни чуждестранни космически и военни компании, за да получат достъп до информация и да изнудват, използвайки рансъмуер.

В доклада на ООН обаче не се посочва изрично, че всички плащания са били в криптовалута. От друга страна, атаките с рансъмуер разчитат на плащания в Биткойн (BTC), което означава, че най-вероятно всички плащания са били извършени в криптовалута.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър сподели предупреждение за цената


Севернокорейските хакери са били уличени като участници в различни скандали, включително атаки срещу Harmony Protocol, Ronin Bridge и отделни японски криптофирми. Хакерската атака срещу Ronin Bridge беше една от най-големите в индустрията, при която от протокола бяха откраднати над $600 милиона.

Дългосрочни доклади, публикувани от южнокорейска агенция през декември, също предполагат, че севернокорейските хакери са откраднали $1.2 милиарда от 2017 г. насам.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене

Мистериозен хакер връща $5.4 милиона на DeFi протокола Euler Finance

Според ZachXBT, лицето, което е експлоатирало Euler Finance, е върнало в събота 3,000 Етериум токена (ETH) на стойност около $5.4 милиона в DeFi протокола за кредитиране.

март 18, 2023 19:00 2 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд и други директори са присвоили $3.2 милиарда от FTX

Ръководството на FTX разкри, че висши ръководители на крипто борсата, включително Сам Банкман-Фрийд, са получили плащания и заеми на обща стойност $3.2 милиарда, предимно от дъщерното дружество на компанията – Alameda Research.

март 16, 2023 17:00 1 мин. четене