НАЧАЛО Регулации

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

Около 60 борси за криптовалути, функциониращи в Южна Корея, сега са задължени да уведомят своите клиенти за спирането на търговията до полунощ в петък. Новите разпоредби ще влязат в сила следващата седмица.

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурност. В допълнение към това всяка борса за дигитални активи трябва да работи с която и да е регистрирана банка в страната.


Ако борсата не се е регистрирала до 24-ти септември, тя ще трябва да спре да функционира в страната. Всички услуги, предоставяни чрез тези борси, ще бъдат забранени. Регистрираните борси, които не са установили партньорство с банки, няма да могат да отворят никакви спечелени търговски двойки.


Комисията по финансови услуги заяви по-рано тази седмица, че борсата ще трябва да уведоми своите клиенти за очакваната дата на затваряне и да ги насочи през процедурите за изтегляне на средствата им от борсата най-малко една седмица преди действителното закриване.


Почти всяка борса, функционираща в Южна Корея, се очаква да бъде затворена; другата част предоставя сертификати за сигурност, но в същото време не е осигурила партньорства с корейски банки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕBinance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите


Към момента на публиване само четири борси са регистрирани и си партнират с корейски банки, които ще продължат да предоставят пълно обслужване след влизане в сила на новите разпоредби.


По-рано бе съобщено, че промените в данъчното законодателство ще настъпят едва през 2022 г. или дори през 2023 г., тъй като комисиите все още не са намерили начин за правилно облагане и проследяване на дигиталните средства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света