НАЧАЛО Регулации

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Binance, най-голямата крипто борса в света, планира да се откаже от модела си на децентрализирани операции и да приеме централен щаб.

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.


В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се откаже от модела си на децентрализирани операции, потвърди Джао в интервю от тази сряда за South China Morning Post.


Изпълнителният директор обаче не разкри местоположението, от което ще работи борсата.


Binance стартира през 2017 г. и използва децентрализиран бизнес модел от години, въпреки че е централизиран бизнес. Компанията има различни локации по света.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 5 криптовалути за 2022 година

С децентрализирания модел и без постоянна централа обменът остана извън юрисдикцията на която и да е държава. Но с новите планове за работа от централизирана локация вероятно ще се изисква пълна юридическа регистрация.


Обяснявайки защо борсата е решила да промени модела си, Джао каза:


Регулаторите ни питат “къде е вашият щаб?” И нашият отговор е “добре, нямаме щаб”. Това не се приема добре от регулаторите. Те не знаят как да работят с нас. Понякога дори си мислят, че сме съмнителни.”


Въпреки че преди това Binance се е регистрирала на Каймановите острови и също е открила отделение в Малта, борсата не е получила лиценз за дейност в нито една от юрисдикциите.


През последната година Binance беше подложен на строг контрол от финансови агенции по целия свят. Борсата получи предупреждения от различни страни като Великобритания, Полша, Италия, Япония, Малайзия, Сингапур и Тайланд за предлагане на търговски услуги без лиценз. Освен това Министерството на правосъдието и Службата за вътрешни приходи на САЩ разследваха борсата по-рано тази година.


Докато дейността от едно официално място отваря фирмата за нови регулаторни изисквания, тя също така трябва да направи фирмата по-законосъобразна. Обяснявайки как актуализацията ще улесни работата с регулаторите, Джао добави:


 За бизнеса на централизирания обмен трябва да сме централизирани. Трябва да имаме централизиран субект зад него с ясни инвеститори, подходящо управление на борда, много прозрачни процедури KYC/AML и силен контрол на риска. 


С централизирано юридическо лице Binance показва ангажимента си да работи с регулаторните органи. Борсата предприе няколко други стъпки за спазване на регулации през последните седмици, като намали лимитите на ливъридж, въведе задължителен процес на KYC за нови потребители и нае бивш служител на IRS за борба с прането на пари. Последният ход е още една стъпка към успокояване на регулаторите и придобиване на необходимия лиценз, за ​​да обслужва своите клиенти по целия свят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света