НАЧАЛО Други

6 нови крипто-обмена в Япония

май 28, 2018 0:28 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
6 нови крипто-обмена в Япония

Япония се готви да приветства още шест крипто-обмена, стартирани от публични компании, които са регистрирани на Токийската фондова борса.

Тези 6 планирани борси, са част от растящ списък от компании търсещи да издадат свои собствени крипто-обмени в страната. Сред тях е обмена на виртуални валути на SBI Holding, който трябва да бъде пуснат това лято. Също така имаме и Line Corp и Yahoo Japan, които също планират да стартират собствени обмени. 6-те компании, споменати по-рано, са Money Forward, Drecom, Yamane Medical Corporation, Adways, Avex и Daiwa Securites Group.

Япония е цитирана като про-крипто страна, като текущите оценки поставят броя на японската търговия и притежаването на крипто на 3,5 милиона. Повечето от търговците са на възраст между 20 и 40 години. Тази демографска стойност съставлява 80% от 3,5 милиона. Този възрастов диапазон е добър показател за това коя възрастова група търгува с криптовалути в останалата част на света.

Също така в доклада, който подчертава горното, обемът на търговията с BTC в Япония се е увеличил от 22 милиона долара през март 2014 г. до 97 милиарда долара през март 2017 г. Това е увеличение на търговията с 440,800% в период от 3 години. Тези цифри са основната причина за съществуването на почти 100 компании, кандидатстващи за лицензи за крипто-търговия в Япония чрез FSA (Агенция за финансови услуги).

В заключение, новината за повече компании в Япония, които желаят да започнат крипто-обмен, е индикация, че криптовалутите, дори и с текущия пазарен упадък, ще са наоколо още известно време. Това, което вероятно ще се случи през следващите няколко години, е, че крипто индустрията ще се разширява с безпрецедентни скорости. Някои биха могли да твърдят, че разширяването вече е започнало с 6 гореспоменати японски компании, които проявяват интерес към навлизане в пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене