НАЧАЛО Други

6 нови крипто-обмена в Япония

май 28, 2018 0:28 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
6 нови крипто-обмена в Япония

Япония се готви да приветства още шест крипто-обмена, стартирани от публични компании, които са регистрирани на Токийската фондова борса.

Тези 6 планирани борси, са част от растящ списък от компании търсещи да издадат свои собствени крипто-обмени в страната. Сред тях е обмена на виртуални валути на SBI Holding, който трябва да бъде пуснат това лято. Също така имаме и Line Corp и Yahoo Japan, които също планират да стартират собствени обмени. 6-те компании, споменати по-рано, са Money Forward, Drecom, Yamane Medical Corporation, Adways, Avex и Daiwa Securites Group.

Япония е цитирана като про-крипто страна, като текущите оценки поставят броя на японската търговия и притежаването на крипто на 3,5 милиона. Повечето от търговците са на възраст между 20 и 40 години. Тази демографска стойност съставлява 80% от 3,5 милиона. Този възрастов диапазон е добър показател за това коя възрастова група търгува с криптовалути в останалата част на света.

Също така в доклада, който подчертава горното, обемът на търговията с BTC в Япония се е увеличил от 22 милиона долара през март 2014 г. до 97 милиарда долара през март 2017 г. Това е увеличение на търговията с 440,800% в период от 3 години. Тези цифри са основната причина за съществуването на почти 100 компании, кандидатстващи за лицензи за крипто-търговия в Япония чрез FSA (Агенция за финансови услуги).

В заключение, новината за повече компании в Япония, които желаят да започнат крипто-обмен, е индикация, че криптовалутите, дори и с текущия пазарен упадък, ще са наоколо още известно време. Това, което вероятно ще се случи през следващите няколко години, е, че крипто индустрията ще се разширява с безпрецедентни скорости. Някои биха могли да твърдят, че разширяването вече е започнало с 6 гореспоменати японски компании, които проявяват интерес към навлизане в пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX е новия Lehman Brothers, твърди Джанет Йелън

Министърът на финансите Джанет Йелън сравни срива на FTX с този на Lehman Brothers.

декември 2, 2022 9:33 1 мин. четене

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене