НАЧАЛО Други

6 инвестиции, които всеки трябва да направи по време на икономическа криза

ноември 18, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
6 инвестиции, които всеки трябва да направи по време на икономическа криза

В условията на нарастваща инфлация и пазарна нестабилност вземането на разумни финансови решения се превръща в сложна задача.

Томас Кралоу, самоизградил се милионер и основател на University Grade Trading Education, предупреди да не се прибързва с ликвидирането на инвестиции и трупането на парични средства по време на икономически спад.

Задържането на пари в брой обезценява спестяванията ви поради инфлацията, която намалява стойността им“, твърди Кралоу.

Той препоръча друг подход: да останем инвеститори. Кралов съветва да се придържаме към дългосрочна инвестиционна стратегия, съобразена с индивидуалната толерантност към риска, целите и сроковете.

При преодоляване на икономическите спадове Кралов предлага да се концентрираме върху шест вида активи.

Акции на потребителски стоки

Тези акции представляват компании, търгуващи със стоки от първа необходимост, които осигуряват постоянно търсене. Кралов подчерта тяхната стабилност дори по време на икономически спад, като се позова на тяхната устойчивост и утвърдено пазарно присъствие. Марки като Coca-Cola, L’Oreal и Walmart се подкрепят поради тяхната дълготрайност и устойчивост.

Благородни метали

Златото и среброто са исторически устойчиви в бурни пазарни времена. Кралов обясни тяхната стабилност с това, че не зависят от валутата, което позволява на инвеститорите да се предпазят от инфлацията. Различни начини за инвестиране, като физически метали, ETF-и, акции на минни компании и взаимни фондове, предоставят възможности за заинтересованите инвеститори.

Акции от сектора на здравеопазването

Тъй като здравеопазването е незаменима услуга, независимо от икономическите условия, Кралов препоръча да се обмислят акции в този сектор. Той отбеляза и неотдавнашния тласък на сектора от Ковид пандемията и изтъкна компании като Moderna, Pfizer, Johnson & Johnson и AstraZeneca като потенциални инвестиции.

Държавни облигации

Облигациите, които предлагат нискорискови инвестиционни възможности, подкрепени от правителството, осигуряват стабилност и постоянен поток от доходи чрез редовни лихвени плащания. Кралов съветва да се внимава по отношение на по-ниската им възвръщаемост и податливостта им на колебания на лихвените проценти.

Криптовалута

Кралов предлага криптовалутите да бъдат включени в портфейла на инвеститорите, отчитайки високорисковия и високодоходоносен характер на криптовалутите. Подчертавайки децентрализация и ограничено предлагане на някой криптоактиви, той препоръча стратегически инвестиции в утвърдени криптовалути като Биткойн и Етериум по време на пазарни спадове.

Инвестиране в себе си

Кралов подчерта и значението на самоинвестирането чрез образование, менторство и работа в мрежа. Подобен личен растеж и развитие водят до по-добро вземане на решения и увеличаване на възможностите, което се оказва безценно при всякакви пазарни условия.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.