НАЧАЛО Други

Китай ще бъде пионерът на изкуственият интелект според директора на Google

ноември 18, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай ще бъде пионерът на изкуственият интелект според директора на Google

Главният изпълнителен директор на Alphabet Inc. Сундар Пичай изтъкна важната роля на Китай в развитието на изкуствения интелект (AI), като същевременно подчерта критичната необходимост от сътрудничество между САЩ и Китай както в областта на регулирането на AI, така и в областта на иновациите.

В речта си на конференцията за Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество в Сан Франциско Пичай подчерта забележителния мащаб на развитието на AI в Китай, предвиждайки страната като водеща сила в развитието на технологията.

Признавайки необходимостта от стабилно партньорство, Пичай подчерта необходимостта от задълбочена комуникация между САЩ и Китай при ориентирането в областта на AI за постигане на устойчив напредък. Опирайки се на опита си в Google, той подчерта неразделната роля на технологията на изкуствения интелект в бъдещия напредък, утвърждавайки наложителния характер на сътрудничеството.

Тази теза бе повторена от лидерите на Microsoft Corp., Citigroup Inc., Tesla Inc. и други големи корпорации, които се срещнаха с китайския президент Си Дзинпин и азиатските лидери, заедно с президента на САЩ Джо Байдън.

Пичай сравни глобалния дълг за сътрудничество в областта на безопасността на изкуствения интелект с неотложността на обединените действия по отношение на изменението на климата. Той подчерта, че всички нещастни случаи в сектора на AI технологиите в рамките на една държава се отразяват в целия интернет, оказвайки влияние върху всички – обща отговорност.

Освен това Пичай хвърли светлина върху предстоящия проект на Google – Gemini, стабилен езиков модел, готов да се конкурира с най-съвременните модели за обработка на естествен език. Той изрази нетърпение за предстоящите иновации, като подчерта целенасочените им усилия за първоначалното пускане на версията “1.0” на Gemini преди следващите, по-сложни в техническо отношение итерации.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.