НАЧАЛО Други

56% от новият Биткойн и крипто капитал идва от институционални инвеститори

ЮЛИ. 20, 2018 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 56% от новият Биткойн и крипто капитал идва от институционални инвеститори

Базирана в Ню Йорк инвестиционната фирма Grayscale Investments, , публикува нов доклад, в който подробно се представя разпределението на капитала сред основните продукти.


Това показва, че през първата половина на 2018 г. 56% от инвестициите идват от институционални инвеститори с дълбоки джобове.

Grayscale е спонсор на няколко инвестиционни тръста, включително Bitcoin Investment Trust, Bitcoin Cash Investment Trust, Ethereum Investment Trust, Ethereum Classic Investment Trust, Litecoin Investment Trust, XRP Investment Trust и Zcash Investment Trust, и управителят на Grayscale Digital Large Cap Fund.


Общата инвестиция в продуктите на Grayscale от януари 2018 г. възлиза на 248,39 млн. долара.Въпреки дългият мечи пазар на Биткойн, който отбеляза 2018 г., Grayscale е видяла средна седмична инвестиция от 9,55 милиона долара за всички продукти. Bitcoin Investment Trust привлече средна седмична инвестиция от 6,04 млн. Долара. Активите, набрани за Bitcoin Investment Trust представляват 63% от общите инвестиции в сравнение с 37% за продуктите от серията Grayscale, свързани с други цифрови активи.

Входящите потоци в продуктите от серията Grayscale се извършват в съответствие със средната седмична инвестиция в алткойн или "не-Биткойн" инвестиционни продукти на обща стойност $ 3.62 милиона.

Докладът сочи, че институционалните инвеститори вече не се колебаят да инвестират в крипто.

Цифрите опровергават последните изявления от главния изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк, добре познат Биткойн критик, който отрече последните доклади, в които се твърди, че фирмата за управление на активи, която има $ 6.3 трилиона под управление, изследва, за да отговори на очакваното търсене от своите институционални клиенти.

В интервю за Bloomberg в понеделник Финк каза: "Не вярвам, че някой от клиентите е търсил крипто". За да бъде ясно, той добави: "Не съм чувал от един клиент, който казва: Трябва да навлезна в това.'"

Отчетът на Grayscale показва, че след институционални инвеститори най-голямата група инвеститори на фирмата са акредитирани лица (20%), пенсионни сметки (16%) и семейни офиси (8%).

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света