НАЧАЛО Други

56% от новият Биткойн и крипто капитал идва от институционални инвеститори

ЮЛИ. 20, 2018 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 56% от новият Биткойн и крипто капитал идва от институционални инвеститори

Базирана в Ню Йорк инвестиционната фирма Grayscale Investments, , публикува нов доклад, в който подробно се представя разпределението на капитала сред основните продукти.


Това показва, че през първата половина на 2018 г. 56% от инвестициите идват от институционални инвеститори с дълбоки джобове.

Grayscale е спонсор на няколко инвестиционни тръста, включително Bitcoin Investment Trust, Bitcoin Cash Investment Trust, Ethereum Investment Trust, Ethereum Classic Investment Trust, Litecoin Investment Trust, XRP Investment Trust и Zcash Investment Trust, и управителят на Grayscale Digital Large Cap Fund.


Общата инвестиция в продуктите на Grayscale от януари 2018 г. възлиза на 248,39 млн. долара.Въпреки дългият мечи пазар на Биткойн, който отбеляза 2018 г., Grayscale е видяла средна седмична инвестиция от 9,55 милиона долара за всички продукти. Bitcoin Investment Trust привлече средна седмична инвестиция от 6,04 млн. Долара. Активите, набрани за Bitcoin Investment Trust представляват 63% от общите инвестиции в сравнение с 37% за продуктите от серията Grayscale, свързани с други цифрови активи.

Входящите потоци в продуктите от серията Grayscale се извършват в съответствие със средната седмична инвестиция в алткойн или "не-Биткойн" инвестиционни продукти на обща стойност $ 3.62 милиона.

Докладът сочи, че институционалните инвеститори вече не се колебаят да инвестират в крипто.

Цифрите опровергават последните изявления от главния изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк, добре познат Биткойн критик, който отрече последните доклади, в които се твърди, че фирмата за управление на активи, която има $ 6.3 трилиона под управление, изследва, за да отговори на очакваното търсене от своите институционални клиенти.

В интервю за Bloomberg в понеделник Финк каза: "Не вярвам, че някой от клиентите е търсил крипто". За да бъде ясно, той добави: "Не съм чувал от един клиент, който казва: Трябва да навлезна в това.'"

Отчетът на Grayscale показва, че след институционални инвеститори най-голямата група инвеститори на фирмата са акредитирани лица (20%), пенсионни сметки (16%) и семейни офиси (8%).

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света