НАЧАЛО Други

56% от новият Биткойн и крипто капитал идва от институционални инвеститори

ЮЛИ. 20, 2018 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 56% от новият Биткойн и крипто капитал идва от институционални инвеститори

Базирана в Ню Йорк инвестиционната фирма Grayscale Investments, , публикува нов доклад, в който подробно се представя разпределението на капитала сред основните продукти.

 


Това показва, че през първата половина на 2018 г. 56% от инвестициите идват от институционални инвеститори с дълбоки джобове.

Grayscale е спонсор на няколко инвестиционни тръста, включително Bitcoin Investment Trust, Bitcoin Cash Investment Trust, Ethereum Investment Trust, Ethereum Classic Investment Trust, Litecoin Investment Trust, XRP Investment Trust и Zcash Investment Trust, и управителят на Grayscale Digital Large Cap Fund.


Общата инвестиция в продуктите на Grayscale от януари 2018 г. възлиза на 248,39 млн. долара.Въпреки дългият мечи пазар на Биткойн, който отбеляза 2018 г., Grayscale е видяла средна седмична инвестиция от 9,55 милиона долара за всички продукти. Bitcoin Investment Trust привлече средна седмична инвестиция от 6,04 млн. Долара. Активите, набрани за Bitcoin Investment Trust представляват 63% от общите инвестиции в сравнение с 37% за продуктите от серията Grayscale, свързани с други цифрови активи.

Входящите потоци в продуктите от серията Grayscale се извършват в съответствие със средната седмична инвестиция в алткойн или "не-Биткойн" инвестиционни продукти на обща стойност $ 3.62 милиона.

Докладът сочи, че институционалните инвеститори вече не се колебаят да инвестират в крипто.

Цифрите опровергават последните изявления от главния изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк, добре познат Биткойн критик, който отрече последните доклади, в които се твърди, че фирмата за управление на активи, която има $ 6.3 трилиона под управление, изследва, за да отговори на очакваното търсене от своите институционални клиенти.

В интервю за Bloomberg в понеделник Финк каза: "Не вярвам, че някой от клиентите е търсил крипто". За да бъде ясно, той добави: "Не съм чувал от един клиент, който казва: Трябва да навлезна в това.'"

Отчетът на Grayscale показва, че след институционални инвеститори най-голямата група инвеститори на фирмата са акредитирани лица (20%), пенсионни сметки (16%) и семейни офиси (8%).

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш ръководител в LVMH се присъединява към Ledger

LVMH е създадена през 1987 г. от сливането на къщата на висшата мода Louis Vuitton и Moët Hennessy, която пък се формира от сливането на производителя на шампанско Moët & Chandon и производителя н...
НОЕ. 30, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Производителят на копачки Canaan отчита $12 милиона в загуби за Q3

Компанията публикува неодитиран финансов отчет на 30-ти ноември. Canaan реализира $24 милиона нетни приходи през третото тримесечие на тази година, което представлява спад от 75,7% в сравнение със $10...
ДЕК. 1, 2020 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGramСпоред доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбел...
НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света