НАЧАЛО Алткойни

50% от притежателите на Cardano скоро може да са на печалба – ето защо

19.05.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
50% от притежателите на Cardano скоро може да са на печалба – ето защо

Cardano (ADA) наскоро се очерта като един от най-добре представящите се активи на пазара на криптовалутите.

Към момента на писане ADA се търгува на цена от $0.48, отбелязвайки увеличение от около 9% на седмичната графика.

Пазарно представяне на Cardano и доходност на притежателя

Преди това имаше опасения, че Cardano може да изпадне от топ 10 по пазарна капитализация, нo неотдавнашният скок на цените помогна за затвърждаване на позицията му. Въпреки това само 40% от притежателите на ADA в момента са на печалба, според данни от IntoTheBlock, като 55% търпят загуби.

Потенциални нива на подкрепа и съпротива

Ситуацията може да се подобри за притежателите, ако цената на ADA продължи да расте. За да се промени коефициентът на рентабилност, ADA трябва да достигне средна цена от $0.49. На това ниво има приблизително 65,590 адреса, държащи общо 792.58 милиона токена, закупени на цени между $0.48 и $0.50.

Този клъстер от адреси може да осигури подкрепа за ADA, но търговците трябва да бъдат предпазливи. Голяма концентрация на покупки на тези нива може да доведе до натиск за продажба, ако цената достигне базата на средните разходи, потенциално създавайки съпротива около $0.50.

Блокчейн индикатори и пазарни настроения

Данните от веригата показват, че ADA може да преодолее съпротивата от $0.50. Според данни на Santiment, обемът на търговия на Cardano наскоро достигна седмичен връх от $460.77 милиона, което показва нарастващ интерес. Ако това увеличение на обема продължи, ADA може скоро да достигне $0.50, потенциално да го установи като ново ниво на подкрепа и да повиши доверието в потенциала на токена.

Дългосрочна перспектива за ADA

Гледайки по-напред, перспективите на ADA изглеждат обещаващи, при условие че текущият пазарен цикъл остане благоприятен. Историческите данни показват, че инвеститорите на дребно държат 71.91% от общото предлагане на ADA, докато средните инвеститори контролират 19,47%, а китовете представляват 6.82%. Последният път, когато китовете държаха близо 8% от предлагането на ADA, беше през 2021 г., което съвпада с пиковата цена на ADA от над $3. Ако мащабното натрупване се възобнови, ADA може да има шанс да преразгледа предишните си върхове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ИЗВЪНРЕДНО: Стана ясна датата за одобрение на спот Етериум ETF според анализатор на Bloomberg

След известно време на чакане, датата за окончателното одобрение на заявленията за спот Етериум ETF предполагаемо стана ясна.

15.06.2024 0:37 1 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Ще успее ли цената на Toncoin да продължи възходящата си тенденция?

TON се оказа най-добре представящата се криптовалута миналата седмица в сравнение с други валути, които не успяха да постигнат значителни печалби.

14.06.2024 20:30 2 мин. четене

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.