НАЧАЛО Биткойн

5 начина, по които Биткойн помага на бедните

април 22, 2022 0:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
5 начина, по които Биткойн помага на бедните

От началото на пандемията от COVID-19 богатството на най-богатите 1% от американците се е увеличило с $12 трилиона. Тези цифри бяха наскоро публикувани от Федералния резерв на страната. Богатството на най-богатите 1% от американците сега достига $45.9 трилиона, или 32.2% от общото богатство на Америка.

За разлика от тях, богатството, притежавано от най-бедните 90% от американците, е намаляло през 2021 г. от мястото, където е било преди пандемията COVID-19. С инфлацията, която се приближава до 8% в САЩ, можете да си представите, че положението на бедните там няма да се подобри през следващите месеци и години.

Все пак ситуацията е много по-лоша на други места по света, защото Америка остава първата икономическа световна сила, тази, която издава световната резервна валута. 

Тъй като богатите продължават да стават все по-богати, сега Биткойн е последната надежда за много хора по света. Нека разгледаме 5 начина, по които Биткойн вече помага на най-бедните хора.

Хеджиране срещу инфлацията

В основата на недостатъците на сегашната парична и финансова система е първородният грях на печатането на фиатни пари от нищото в неограничени количества. Централните банкери не се колебаят да отпечатат толкова пари, колкото сметнат за необходимо.

НЕ ИЗПУСКАЙ
3 причини защо Етериум китовете изкупуват Shiba Inu (SHIB)

Тази безкрайна парична инфлация води до падане на покупателната способност на фиатните пари. Най-богатите хора имат достъп до много активи, което им позволява да се предпазят от разрушителните последици от тази инфлация. Още по-добре е, че тази парична инфлация им е от полза, както показват данните, разкрити по-рано.

Колкото повече централни банкери печатат фиатни пари от нищото, толкова повече се увеличава тяхното богатство благодарение на активите, които притежават, чиито цени се покачват.

За бедните положението е пагубно. Те нямат достъп до всички тези активи. Биткойн, от друга страна, е достъпен за всеки, който има смартфон и интернет връзка. 

Трансграничен капиталов поток

Правителствата в развиващите се страни често прилагат закони и разпоредби, които ограничават капиталовия поток в и извън техните географски граници. По този начин много хора в тези страни нямат адекватен достъп до капитал.

Децентрализацията на Биткойн, но и фактът, че никой не контролира мрежата, променят това, като ги защитават от подобни ограничения. С Биткойн никое корумпирано правителство не може да попречи на хората да имат свободен достъп до капитал.

Банка за всеки

През 2017 г. имаше 1.7 милиарда души на Земята, които все още нямаха достъп до основни банкови услуги. И колкото и невероятно да ви се струва, проблемът се среща и в развитите страни като Америка.

В Америка малко над 7 милиона домакинства не са имали достъп до банкови услуги през 2019 г. Тези хора плащат, за да осребрят заплатите си, да правят парични преводи за плащане на наем и комунални услуги, да получат предплатени дебитни карти и т.н. Допълнителните разходи за тези семейства са $2,400 на година. Това са 10% от техния годишен доход, пропилян. В Америка хората без достъп до банкови услуги плащат приблизително $89 милиарда годишно като общи такси за транзакции.

Тук Биткойн променя играта на всички нива. Той предлага основни банкови услуги на всеки без всякаква възможна дискриминация. Това е уникална възможност за милиони хора по света. Шанс за включване в алтернативна парична и финансова система, която ще продължи да расте в бъдеще.

Притежаваш директно актива

Биткойн по много критерии се оприличава на златото. Вашият Биткойн принадлежи на вас, стига да притежавате свързаните частни ключове. Не се нуждаете от контрагент, който да гарантира стойността на вашите BTC. Биткойн ви дава достъп до истинска собственост.

Това е особено важно за бедните хора, които преди не са имали такъв достъп. Златото е използвано за тези цели, но златото страда от проблеми с делимостта и съхранението.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Крипто анализатор предвижда 800% скок за Solana

Важното в слуая на Биткойн е да съхранявате вашата фраза от 12-24 думи. След това можете по всяко време да влезете в портфейла си и да получите достъп до вашите BTC благодарение на частните ви ключове.

Предотвратяване на корупцията / кронизма

Както знаете, хората имат естествена склонност към корупция и кронизъм. Една толкова непрозрачна банкова система като днешната ни позволява на хората да дадат воля на подобни инстинкти. И това е за сметка на най-бедните.

Биткойн е отворена и прозрачна система. Всеки може да провери всичко в мрежата по всяко време. Като стартирате своя нод, можете да проверите дали правилата на Биткойн протокола се спазват по всяко време. Това значително ограничава корупцията.

Що се отнася до кронизма, там историята е същата. Биткойн насърчава по-голяма справедливост, като дава еднакви възможности на всеки от своите потребители. От вас зависи да се възползвате от тях.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини