НАЧАЛО Биткойн

5 инвеститора държат над 20% от най-голямата компания за копаене на Биткойн

25.03.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
5 инвеститора държат над 20% от най-голямата компания за копаене на Биткойн

Marathon Digital Holdings е най-голямото публично търгувано предприятие за добив на Биткойн (BTC) в света.

Въпреки предстоящото халвинг събитие, което се очаква през април, институционалните инвеститори постоянно увеличават дяловете си в Marathon.

Понастоящем институционалните инвеститори владеят 38.9% от акциите на Marathon в обращение, които възлизат на 104,212,740 дяла от общо 268 милиона. Тези данни разкриват и петте най-големи институционални акционери на титана в добива на BTC.

Начело е Vanguard, която притежава 23.47 милиона (8.76%). Следват ги BlackRock и Jane Street със съответно 17.19 милиона акции (6.42%) и 8.47 милиона акции (3.16%). Morgan Stanley притежава 6,27 милиона (2.34%), а State Street се нарежда на пето място с 5.42 милиона (2.02%).

Кумулативните притежания на тези пет институционални инвеститора възлизат на 60,837,405 акции, което представлява 22.7% от Marathon Digital Holdings.

Що се отнася до представянето на акциите на Marathon, MARA царува като доминираща структура в сферата на добива на BTC, според индекса CompaniesMarketCap, като може да се похвали с пазарна капитализация от $5.58 милиарда.

Разглеждайки влиянието на халвинга на Биткойн върху майнинг компаниите и институционалните инвеститори, е изключително важно да се разбере, че тези предприятия получават основните си приходи от добив на BTC и събиране на блок възнаграждения, включително такси и субсидии. Процесът включва миньори, които се борят да осигурят следващия валиден блок чрез доказателство за работа, измерено чрез хешираща мощност.

На всеки четири години, или точно на всеки 210,000 блока, блок субсидията на Биткойн се намалява наполовина. Понастоящем над 98% от възнагражденията за блокове произтичат от субсидии, което означава около 900 BTC дневно.

С халвинга приходите на компаниите за добив на BTC могат да намалеят почти наполовина, ако цената на BTC се запази на същото ниво. Следователно акции като MARA могат да покажат корелация с цената на Биткойн, което потенциално може да повлияе на приходите след халвинг събитието.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Mt.Gox започва да разпределя $9 милиарда в Биткойн на кредиторите

Mt. Gox, една от първите борси за Биткойн (BTC), започна процес на изплащане на задълженията си към кредиторите от своя значителен резерв от $9 милиарда под формата на BTC.

23.04.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.