НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: ETF инвеститорите вече са “силните ръце” на пазара на криптовалути

25.03.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: ETF инвеститорите вече са “силните ръце” на пазара на криптовалути

Според Ерик Балчунас, експерт по борсово търгувани фондове (ETF) в Bloomberg, инвеститорите в ETF показват устойчивост, като купуват от неотдавнашния спад на Биткойн (BTC).

Балчунас отбелязва, че макар ETF на Grayscale да е претърпял отлив, по-голямата част от тази активност се дължи на един-единствен субект – Genesis, който продава акции на GBTC. Той твърди, че инвеститорите в ETF не допринасят за неотдавнашния натиск от продажби, а вместо това се възползват от спада.

Новата вълна инвеститори в ETF, често наричани “бумъри”, демонстрират сила, противно на очакванията. Това са други притежатели на Биткойн, които движат натиска на продажбите. През последните пет дни деветте нови Биткойн ETF привлякоха приблизително $1.2 милиарда средства, което съвпадна с 8% спад на цената.

Докато при GBTC се наблюдаваше отлив, главно поради това, че Genesis обмени акциите на GBTC за спот BTC, което доведе до нетно неутрално въздействие. Когато се обобщи, ETF-ите са били нетни купувачи на BTC, без значителен отлив на капитали. Всъщност са постъпили допълнителни средства. Както често се случва по време на разпродажби, натискът произлиза отвътре.

Балчунас допълва аргумента си с исторически данни, показващи, че тези инвеститори в ETF в миналото са проявявали убеденост в своите притежания, като са вливали значителен капитал в ETF по време на пазарни спадове.

Тези инвеститори са вложили $167 милиарда в ETF по време на финансовата криза през 2008 г. (спад на SPY с 35%) и още $600 милиарда през 2021 г. (спад на SPY с 18%). Те са по-издръжливи, отколкото обикновено се смята. Въпреки че може да се появят случайни изходящи потоци, според него те ще бъдат минимални и като цяло положителни с течение на времето.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ще отмени ли Китай забраната за Биткойн?

Китай, който преди беше известен със строгата си позиция по отношение на криптовалутите, изглежда преразглежда подхода си към Биткойн.

27.04.2024 9:00 1 мин. четене

Поредният финансов гигант разкри експозиция към Биткойн (BTC)

Според информацията, BNY Mellon, известна като най-старата банка в САЩ, е направила важно разкритие в документи, подадени до Комисията по ценните книжа и борсите.

26.04.2024 15:00 1 мин. четене

БРИКС: Биткойн може изцяло да промени световните финанси – МВФ

На фона на стремежа на алианса БРИКС за приемане на дигитални валути Международният валутен фонд (МВФ) наскоро започна дискусии относно Биткойн и неговия потенциал да промени световния финансов пейзаж.

26.04.2024 14:00 2 мин. четене

Рекорден отлив на капитал от Биткойн тръста на Grayscale

Биткойн тръстът на Grayscale (GBTC) преживя безпрецедентен период на негативни настроения на инвеститорите, надминавайки всяка известна поредица в историята на световните ETF фондове.

26.04.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.