НАЧАЛО Други

4 катализатора, които могат да разпалят исторически подем на фондовия пазар

08.05.2024 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
4 катализатора, които могат да разпалят исторически подем на фондовия пазар

Дейвид Хънтър, главен макро стратег в Contrarian Macro Advisors, вярва, че фондовият пазар може да е готов за безпрецедентно рали, цитирайки няколко катализатора, движещи потенциални увеличения на цените на акциите.

В интервю с журналиста Дейвид Лин, Хънтър посочва очакваните спадове на лихвените проценти и постепенното намаляване на инфлацията, потенциално привеждане в съответствие с целта от 2%, като възходящи фактори.

Освен това той очаква положителна промяна в очакванията за печалби през следващите шест месеца, съчетани с ревизии нагоре за прогнозите за следващата година.

Освен това, Хънтър предполага, че обръщането на тенденцията на пазара може да накара изоставените инвеститори, които са очаквали значителен спад в цените на акциите, да навлязат на пазара от страх да не пропуснат (FOMO).

Въпреки първоначалния скептицизъм и пропуснатите възможности, докато S&P 500 се колебаеше между 3,500 и 4,600 пункта, Хънтър отбелязва бичите настроения сред инвеститорите, тъй като пазарът достига нови върхове.

В момента индексът S&P 500 възлиза на 5180,74, според данни на MarketWatch.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.