НАЧАЛО Биткойн

3 причини защо възхода на Биткойн тепърва започва

ноември 21, 2023 19:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 причини защо възхода на Биткойн тепърва започва

Независимо дали става въпрос за игра на билярд, решаваща "2-минутна тренировка" във футбола или дори за динамичната сфера на фондовия пазар, инерцията е ключов фактор, който влияе както върху техническите, така и върху фундаменталните резултати.

На Уолстрийт в основата на ценовите тенденции често стои фундаментална инерция. При акциите това обикновено е свързано с нарастване на очакванията за приходите, което води до засилен инвеститорски интерес. При други активи той може да се върти около фактори като дефицитност и подобрена полезност.

Независимо от това, всички ценови тенденции се появяват, когато натискът за покупка надделее над натиска за продажба, предизвиквайки рязко нарастване на инерцията. Биткойн, който в момента показва увеличение от 125% от началото на годината досега и държи позицията си на най-популярната криптовалута в света, олицетворява един такъв клас активи, който постоянно набира инерция.

Ето три убедителни причини, поради които инерцията на Биткойн може би тъкмо започва:

Глобалното приемане и осезаемото използване са във възход

Неотдавна Аржентина, която се бори с хиперинфлацията, зашемети света, като избра за свой нов президент Хавиер Милей. След години на социализъм, инфлацията, надхвърляща 100% годишно, подтикна населението на втората по големина икономика в Южна Америка да начертае изцяло нов политически курс.

Мащабното печатане на пари, девалвацията на валутата и системната корупция заедно доведоха страната до критична точка, нарушавайки деликатното равновесие между паричното предлагане и икономическото производство. Инвеститорите отпразнуваха новината, като повишиха стойността на местни гиганти като петролната компания YPF с около 34% и на MSCI Argentina ETF с над 10%, а обемите на търговия се покачиха до 9,800% над средното ниво по време на ранната търговия.

Като се има предвид несигурното финансово състояние на Аржентина, независимо от управляващото ръководство, икономическият пейзаж остава несигурен. Резултатите от изборите обаче предвещават добро развитие за Биткойн по две основни причини.

На първо място, Милей е вторият президентски кандидат, подкрепящ Биткойн, в Латинска Америка, който се издига на власт (след Наиб Букеле от Ел Салвадор). Съвпадението на тези два изненадващи изборни резултата, съчетано с вълната от американски политици, подкрепящи Биткойн, означава значителна политическа промяна в инерцията.

На второ място, което е от решаващо значение, Биткойн се използва активно в реалния свят като средство за предпазване от инфлация. Доказателство? След новината за изборите Биткойн се покачи до нови върхове в три държави, засегнати от инфлацията: Нигерия, Турция и особено Аржентина. Очевидно е, че гражданите на света се насочват към Биткойн поради неговия протокол, устойчив на инфлация, което е в ярък контраст с безкрайното печатане на пари от държавите по света.

Застой в предлагането на Биткойн

Наблюденията на анализатора на Биткойн Уил Клементе през уикенда разкриха, че “88% от предлагането на Биткойн е останало в покой в продължение на поне три месеца”. Тази тенденция предполага преминаване на много инвеститори към дългосрочно инвестиционно мислене. При фиксираното предлагане на Биткойн, когато останалите налични единици намалеят и търсенето от страна на инвеститорите ескалира, се очаква по-нататъшно покачване на стойността на Биткойн.

Интерес от страна на институциите

Дългоочакваното одобрение на ETF-и може да е на правилния път да промени правилата на играта за Биткойн. Очаква се известни структури като Fidelity и BlackRock, кандидатстващи за ETF-и, да предизвикат рязко нарастване на търсенето както от страна на институционални инвеститори, така и от инвеститори на дребно при одобрение.
Междувременно заместителите на Биткойн като ProShares Bitcoin ETF (BITO), Coinbase (COIN) и MicroStrategy (MSTR) вероятно ще станат свидетели на значителни ползи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн премина $39,000 – Бичи вълнения сред инвеститорите

Стойността на Биткойн (BTC) надхвърли $39,000, като това е първото ѝ изкачване до това ниво от април 2022 г. насам.

декември 3, 2023 11:00 1 мин. четене

Биткойн: 80% от притежателите са на печалба – какво следва?

Последните анализи на данни за Биткойн (BTC) разкриват значителен ръст на неговата рентабилност, която достига най-високите си нива от близо две години.

декември 3, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.