НАЧАЛО Алткойни

3 причини цената на XRP да не достигне $1 и защо Dash 2 Trade ще го направи

декември 16, 2022 16:43 5 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 причини цената на XRP да не достигне $1 и защо Dash 2 Trade ще го направи

XRP имаше твърде много време да достигне до $1, но не го направи. Dash 2 Trade обаче има този шанс. Нека видим защо.

В последните години се говори как Ripple (XRP) ще измести стандартните SWIFT плащания, като направи всичко по-бързо, по-лесно и по-евтино. 

На теория всичко изглежда прекрасно, но реалността е малко по-различна. Според някои експерти сагата със SEC (Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ) може да доведе до положителен край за XRP, като те дори твърдят, че не само може да се достигне $1, а да се пробие рекорда от $3.30, който бе поставен през 2018 г.

В тази статия ще разкрием три причини защо това е почти невъзможно и ще представим една криптовалута, която има реален шанс пред себе си.

d2t

Защо XRP няма да достигне $1 в близкото бъдеще?

Ripple е един от най-старите блокчейни и имаше амбициозна цел да измести белгийската технология SWIFT от световната сцена като най-добро средство за интернационални разплащания. Макар на теория това да изглежда възможно, токенът на криптовалутата едва ли има чак толкова силно бъдеще, колкото на някои крипто оптимисти им се иска. Нека видим три основателни причини нивото от $1 да се окаже трудно за достигане от XRP.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Банките нямат нужда от XRP

xrp

Екосистемата RippleNet е технологията, която е желана от банките, а не криптовалутата XRP. Мрежата на Ripple може да предложи много повече от просто дигитална валута, тя също така включва платежна система, мрежа за парични преводи и дори разпределителен обмен. Това я прави идеалното решение за финансови институции, които търсят базирано на блокчейн решение за своите нужди. Нещо повече, технологията на Ripple е много по-евтина и по-бърза от други блокчейн мрежи, което я прави още по-привлекателна за банки и други финансови институции. 

Криптовалутата XRP обаче не се използва от банки или други финансови институции. Това означава, че цената на XRP няма прякa връзка с банковия сектор по какъвто и да било начин.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Изкуствена ликвидност

XRP токенът на Ripple беше една от “горещите” криптовалути на пазара през последните години. Въпреки впечатляващите си ценови печалби обаче, много експерти смятат, че XRP ще се бори доста дълго, преди да достигне $1 (ако въобще го стори). Една от основните причини за това е изкуствената ликвидност.

За разлика от повечето други криптовалути, голяма част от предлагането на XRP се контролира от Ripple и партньорите на компанията. Това означава, че когато търсенето на алткойна се увеличи, Ripple може просто да създаде още монети, за да отговори на това търсене. Това изобилие от предлагане вероятно ще попречи на цената на XRP да достигне $1 в близко бъдеще.

d2t

Мина ли XRP пика си?

Ripple имаше страхотен успех през последните няколко години, но изглежда, че купонът може най-накрая да приключи. XRP токенът обаче не можа да пробие над $0.60 от април тази година и не изглежда, че скоро ще излезе от този диапазон. Това е въпреки факта, че напоследък Ripple прави някои големи стъпки, включително партньорство с големи банки и финансови институции.

Трудно е да се каже точно защо XRP не успя да обърне тенденцията на спада, но има няколко възможни фактора. Единият е, че Ripple просто отнема повече време от очакваното, за да достигне пълния си потенциал. Друга възможност е, че крипто пазарът е просто твърде нестабилен в момента, за да могат старите блокчейни да направят големи печалби. Каквато и да е причината, не изглежда, че скоро отново ще видим цени на XRP над $1.

d2t

Dash 2 Trade е криптовалута, която може да удари $1 в близко бъдеще

Dash 2 Trade е платформа за информация и сигнали за крипто търговия, която привлече вниманието на огромен брой инвеститори. За малко повече от месец платформата събра почти $10 милиона, което я прави един от най-желаните проекти в пространството.

Това, което отличава Dash 2 Trade от другите платформи, е неговата ключова характеристика за откриване на проекти в етап на предварителни продажби, преди те да бъдат официално листнати на борсите. 

Това дава на инвеститорите уникална възможност да влязат в първия етап на обещаващи проекти. В допълнение, простият и удобен интерфейс на Dash 2 Trade, анализът във веригата и използването на изкуствен интелект го правят правилният избор за тези, които искат да направят най-информирания и печеливш избор, когато търгуват с криптовалути.

Тъй като Dash 2 Trade криптовалутата (D2T токен) ще бъде използвана в платформата за абонаментен достъп, нейната популярност и желанието на трейдърите да инвестират в нови крипто проекти, възползвайки се от възможностите на Dash 2 Trade, ще направят токенът много желан.

d2t2

Този наплив на интерес, както и медийното внимание около проекта, могат да се окажат движеща сила за достигането на цена от $1 скоро.

d2t

Заключение

Ripple е невероятен блокчейн, със значителен потенциал. Това не е задължително да се отнася и за XRP, неговия собствен токен, който не е ясно дали ще изпълни своя потенциал. За разлика от Dash 2 Trade – платформата, която има за цел да направи крипто търговията достъпна за обикновените хора – XRP се бори да оправдае своята стойност.  

XRP е измъчван от опасения относно централизацията и липсата на полезност. Dash 2 Trade, от друга страна,  се цели към бъдещето на крипто търговията. Това е удобна за потребителя платформа, която улеснява всеки да търгува с криптовалути. С Dash 2 Trade няма бариери за навлизане – всеки може да започне да търгува без предишен опит.

d2t

Често задавани въпроси

Ще достигне ли XRP $1?

Ripple е блокчейн компания, която се използва от финансови институции. Целта ѝ е да помогне на тези институции да правят бързи и ефективни трансгранични преводи. Въпреки това XRP, криптовалутата, създадена от Ripple, не е задължителна част от тази система и технология. Изглежда невероятно, че някога ще достигне $1. Критиците са на мнение, че XRP не е необходим, за да функционира Ripple и че няма присъща стойност.

Защо Dash 2 Trade има потенциал за $1?

Dash 2 Trade дава възможност на инвеститорите да се възползват от нови криптовалути, които още са в предварителни продажби, като получат ключова информация за проектите зад тях, а в резултат на това трейдърите ще могат да бъдат сред първите инвестирали. Самата криптовалута ще се използва като абонаментна такса.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене