НАЧАЛО Биткойн

3 начина чрез които могат да свалят Биткойн

април 26, 2018 15:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 начина чрез които могат да свалят Биткойн

MIT Technology Review публикува днес статия, наречена "Да унищожим Биткойн", описваща три начина, по които би могло да се "свали" криптовалутата.

Първата опция, според статията, е правителственото превземане на Биткойн със създаването на монета, подкрепена от Федералния резерв (Fedcoin):

Годината е 2018 и дойде деня, в който се плащат данъците. Но не ги обявявате. Вместо това, алгоритъм автоматично прави теглене от електронния ви портфейл във валута, наречена Fedcoin.

Този нов блокчейн щеше да провери финансовите институции като упълномощени възли, вместо мрежи от типаpeer-to-peer, „основно доверени институции“, заяви студент от Йейл,Сахил Гупта за „Technology Review в MIТ“. В статията се отбелязва, че банката на Канада е изградила симулация на такава система за Етериум (ETH) през 2016 г.

 

Вариант 2 е прикрито превземане на Биткойн от Facebook, който представлява създаването на портфейл за BTC от страна на социалната медия, за всички свои потребители, възнаграждавайки ги с криптовалута за взаимодействие с рекламите ѝ. Това им предоставя преживяване без реклами, ако позволят на Facebook да копаят криптовалути чрез неизползвана мощност на компютрите им (както предложиSalon по-рано тази година):

Ако Facebook може да убеди достатъчно голяма част от потребителите на Биткойн и копачите да работят със собствената им версия на софтуера, компанията след това ще контролира правилата. След това би могло да се преосмисли Биткойн, като корпоративна версия на Fedcoin, описана по-горе.

Facebook може също така да поеме контрола над Биткойн, като издава собствена криптовалута, точно както приложението за съобщения Telegram прави в момента, след комбинираните приходи от 1.7 милиарда долара от ICO, проведено по-рано тази година.

Третият начин да се направи Биткойн ненужен е създаването намножество нови криптовалути за всяка ситуация:

Намирате се пред касата на магазина за хранителни стоки. Вътре в цифровия ви портфейл на телефона, се намират не само Fedcoin и FacebookCoin, но и AppleCash, ToyotaCash и монета,специфична за магазина, в който стоите. Има и монета, която може да бъде платежно средство за услугите за гледане на деца, а друга, която ви позволява да се возите в местната метро система.

Тази опция, според MIT TechnologyReview, „вече се случва“, тъй като компаниите създават свои собствени монети, които да се използват само за техните услуги, като ICO на Kodak, за да формират валута, използвана за лицензиране на фотографи.

Начинът по който Биткойн може да предотврати осъществяването на някоя от тези опции, е да се възползва от неговите предимства, а именно, че „Биткойн транзакциите са анонимни и невъзможни за цензуриране“.

Въпреки това, в статията се отбелязва,че Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA) вече се опитва да свърже идентичностите на хората с техните BTC адреси, според документите, изтеглени от Едуард Сноудън. И ако правителствата „се стремят да създават и налагат черни списъци“, те могат да окажат натиск върху „важните“ BTCкопачи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Стигнахме ли дъно? Фирма за анализи споделя прогноза

Водеща фирма за анализи твърди, че фючърсният пазар на Биткойн (BTC) показва признаци, които преди това са отбелязвали дъната на пазара.

ноември 27, 2022 21:32 1 мин. четене

Вижте прогнозата на трейдър купил Биткойн на $1

Давинчи Джереми, ранен любител на криптовалутите и водещ на канала davincij15 в YouTube, прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) ще нарасне десет пъти през следващия бичи пазар, но предупреждава, че преди това може да се срине още повече.

ноември 27, 2022 20:02 1 мин. четене

Робърт Кийосаки: Биткойн не е проблемът на пространството

Авторът на бестселъра „Богат татко, беден татко“ остава оптимист относно дългосрочните перспективи на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).

ноември 27, 2022 17:31 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Ето защо активът ще стане световната резервна валута

С популяризирането на Биткойн виждаме значително движение от страна на крипто ентусиастите за по-широко приемане. 

ноември 27, 2022 13:16 1 мин. четене