НАЧАЛО Биткойн

3 начина чрез които могат да свалят Биткойн

април 26, 2018 15:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 начина чрез които могат да свалят Биткойн

MIT Technology Review публикува днес статия, наречена "Да унищожим Биткойн", описваща три начина, по които би могло да се "свали" криптовалутата.

Първата опция, според статията, е правителственото превземане на Биткойн със създаването на монета, подкрепена от Федералния резерв (Fedcoin):

Годината е 2018 и дойде деня, в който се плащат данъците. Но не ги обявявате. Вместо това, алгоритъм автоматично прави теглене от електронния ви портфейл във валута, наречена Fedcoin.

Този нов блокчейн щеше да провери финансовите институции като упълномощени възли, вместо мрежи от типаpeer-to-peer, „основно доверени институции“, заяви студент от Йейл,Сахил Гупта за „Technology Review в MIТ“. В статията се отбелязва, че банката на Канада е изградила симулация на такава система за Етериум (ETH) през 2016 г.

 

Вариант 2 е прикрито превземане на Биткойн от Facebook, който представлява създаването на портфейл за BTC от страна на социалната медия, за всички свои потребители, възнаграждавайки ги с криптовалута за взаимодействие с рекламите ѝ. Това им предоставя преживяване без реклами, ако позволят на Facebook да копаят криптовалути чрез неизползвана мощност на компютрите им (както предложиSalon по-рано тази година):

Ако Facebook може да убеди достатъчно голяма част от потребителите на Биткойн и копачите да работят със собствената им версия на софтуера, компанията след това ще контролира правилата. След това би могло да се преосмисли Биткойн, като корпоративна версия на Fedcoin, описана по-горе.

Facebook може също така да поеме контрола над Биткойн, като издава собствена криптовалута, точно както приложението за съобщения Telegram прави в момента, след комбинираните приходи от 1.7 милиарда долара от ICO, проведено по-рано тази година.

Третият начин да се направи Биткойн ненужен е създаването намножество нови криптовалути за всяка ситуация:

Намирате се пред касата на магазина за хранителни стоки. Вътре в цифровия ви портфейл на телефона, се намират не само Fedcoin и FacebookCoin, но и AppleCash, ToyotaCash и монета,специфична за магазина, в който стоите. Има и монета, която може да бъде платежно средство за услугите за гледане на деца, а друга, която ви позволява да се возите в местната метро система.

Тази опция, според MIT TechnologyReview, „вече се случва“, тъй като компаниите създават свои собствени монети, които да се използват само за техните услуги, като ICO на Kodak, за да формират валута, използвана за лицензиране на фотографи.

Начинът по който Биткойн може да предотврати осъществяването на някоя от тези опции, е да се възползва от неговите предимства, а именно, че „Биткойн транзакциите са анонимни и невъзможни за цензуриране“.

Въпреки това, в статията се отбелязва,че Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA) вече се опитва да свърже идентичностите на хората с техните BTC адреси, според документите, изтеглени от Едуард Сноудън. И ако правителствата „се стремят да създават и налагат черни списъци“, те могат да окажат натиск върху „важните“ BTCкопачи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Анализатор очаква FOMO да тласне Биткойн над $30,000

Крипто стратег, предвидил срива на Биткойн миналата година, твърди, че Биткойн биковете започват да се активизират.

август 18, 2022 11:00 1 мин. четене

Celsius получи разшрешение да продаде добитите си Биткойни

Бизнесът за добив на Биткойн (BTC) на криптозаемодателят Celsius беше спорен въпрос по време на процедурата по несъстоятелност, но фирмата получи одобрение да добива и продава BTC, за да поддържа дейността си.

август 18, 2022 8:23 1 мин. четене

CEO-то на Kraken остава оптимист за Биткойн

Главата на крипто борсата Kraken Джеси Пауъл наскоро заяви пред Bloomberg, че все още е оптимист по отношение на Биткойн.

август 17, 2022 14:26 1 мин. четене

Celsius са загубили средствата на клиентите си в Биткойн позиции

Съобщава се, че платформата за крипто кредитиране Celsius се е опитала да търгува с Биткойн (BTC) на своите потребители малко преди компанията да обяви фалит.

август 17, 2022 13:41 1 мин. четене