НАЧАЛО Биткойн

3 акции, които да следите на фона на волатилността на пазара на криптовалути

20.01.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 акции, които да следите на фона на волатилността на пазара на криптовалути

Пазарът на криптовалути отбеляза положителен старт на 2024 г. след силния финал на предходната година начело с Биткойн.

Освен това се разви ключов момент, тъй като Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) одобри 11 спот Биткойн ETF-а, което е паметно събитие в историята на пазара на криптовалути. 

Това одобрение подхрани рязкото покачване на цените на Биткойн (BTC), които достигнаха над $47,500. Последва обаче корекция, като към 20 януари BTC се търгуваше за $41,500, което отразяваше ръст от 0.5%.

Освен това след няколко месеца трябва да настъпи и халвинг събитието на Биткойн, което в миналото е действало като катализатор за положителната траектория на монетата. 

В очакването на тези събития много анализатори започнаха да следят и някои акции, за които се смята, че може и да извлекат ползи от евентуалното увеличение на цената на Биткойн.

В тази статия може да разгледате едни от най значимите участници на пазара:

  • Coinbase Global, Inc. (COIN), компанията предоставя финансова инфраструктура и технологии в подкрепа на глобалната икономика на криптовалутите. COIN улеснява създаването на финансова сметка за потребителите на криптовалути, пазар с ликвидност за институционални транзакции с криптоактиви, както и технология/услуги за разработчици за изграждане на сигурни криптобазирани приложения и приемане на цифрови валути като плащане.

Coinbase Global очаква забележителен темп на растеж на приходите от 92.5% за текущата година. Консенсусната оценка на Zacks за приходите за текущата година претърпя положителна корекция от 9.2% през последните 60 дни. Понастоящем Coinbase притежава Zacks ранк #2.

  • Marathon Digital Holdings, Inc (MARA) е пециализирана в добива на криптовалути с фокус върху блокчейн екосистемата и генерирането на дигитални активи, MARA е виден играч в това пространство.

Marathon Digital Holdings очаква впечатляващ темп на растеж на приходите от 95.1% за текущата година. Консенсусната оценка на Zacks за приходите за текущата година отбеляза значително подобрение от 47.1% през последните 90 дни. Понастоящем Marathon Digital Holdings се гордее със Zacks ранк #2.

  • NVIDIA Corporation (NVDA), основна сила в полупроводниковата индустрия, отбеляза изключителен успех през 2023 г. Прочута със своите графични процесори (GPU), стойността на акциите на NVDA има тенденция да нараства в условията на процъфтяващ крипто пазар, поради ключовата роля на графичните процесори в центровете за данни, изкуствения интелект и добива на криптовалути.

NVIDIA прогнозира изключителен темп на нарастване на приходите от 268.6% за текущата година. Консенсусната оценка на Zacks за приходите за текущата година отбеляза положителна корекция от 12.9% през последните 60 дни. Понастоящем NVIDIA има Zacks ранк #1.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто ентусиаст иска да забие флага на Биткойн на връх Еверест

23-годишен човек, който се занимава с криптовалути, възнамерява да разпъне оранжев флаг със символа на Биткойн (BTC), на връх Еверест като средство за пропагандиране на глобалната финансова грамотност.

29.02.2024 17:00 1 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.