НАЧАЛО Други

Адаптацията на Биткойн продължава: Паркинги, магазини, бутиков хотел, курсове

07.05.2018 8:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Адаптацията на Биткойн продължава: Паркинги, магазини, бутиков хотел, курсове

Адаптацията на Биткойн продължава да нараства бързо в световен мащаб. В случая на тази статия, четирима търговци наскоро започнаха да приемат цифровата валута - бутиков хотел в Испания, паркинги, магазин за електроснабдяване и онлайн курсове в Япония.

Паркоместа

Park Realty Co. Ltd., които предоставят паркинг за споделяне, наречен QRpark, обяви миналата седмица, че са започнали да приемат плащания с Биткойн.

“Това е услугата да превърнеш първия месечен паркинг в индустрията, във временен паркинг”, описва компанията. Собственикът на паркинга просто трябва да създаде видима табела в помещенията, която да бъде споделена. “Гостите, които използват паркинга, избират времето за паркиране по време на паркирането и заплащат такса, като използват приложението QRpark”, обяснява компанията, добавяйки, че “В сравнение с традиционния паркинги с монети, капиталовите инвестиции са малки, за това цената е евтина“.Bitcoin Adoption Continues: Parking Lots, Supplies Store, Courses, Boutique Hotel

В съобщението се посочва, че компанията вярва, че тази система ще намали нивото на незаетост на месечните паркинги и очаква около 4000 места и 10 000 наематели в цялата страна да използват тази услуга през цялата година.

Екипът на QRpark написа:

Решихме да въведем платежна услуга с Биткойн, очаквайки да увеличим удобството за клиентите, като увеличим средствата за плащане, което ще доведе до придобиването на нови клиенти.

Магазин за електрооборудване


Fujiden Corporation, наскоро са започнали да приемат плащания с Биткойн в един от магазините си в Япония – Yawata Electrical Materials Purchasing Center. Това се прави чрез най-голямата японска борса за криптовалути, Bitflyer. В момента компанията има 11 магазина в Япония, предимно в Киото и Осака. “Разплащанията с кеш са основният метод за електрически кабели, електрически строителни материали, електрически инструменти и т.н., използвани на строителни площадки, като например за електричество и климатизация”, обясни компанията, добавяйки, че докато магазините се фокусират върху кредитни карти, “Ние възнамеряваме да се стремим към по-голямо удобство, като въвеждаме плащания с Биткойн”.

Bitcoin Adoption Continues: Parking Lots, Supplies Store, Courses, Boutique Hotel

Онлайн курсове

Kiramex неотдавна съобщи, че приемат плащания с Биткойн за курсове в онлайн училище Techacademy. Позовавайки се на факта, че клиентите могат да използват Bitstream Shop на Bitflyer, за да платят за всички курсове, предлагани в онлайн тренировъчния лагер на Techacademy, компанията разработи:

Techacademy отговаря на потребностите на потребителите, родени от нови технологии и пазари, като започва да предлага курсове от февруари тази година. Тази опция за плащане с Биткойн е част от това усилие.

Bitcoin Adoption Continues: Parking Lots, Supplies Store, Courses, and Boutique Hotel

Испанският хотел El Tiburon

El Tiburón е бутиков хотел, разположен на плажа La Carihuela, Испания. Хотелът съобщи миналата седмица, че е станал “първият хотел в Андалусия, който приема криптовалути като начин на плащане”, нареждайки конкретно “четири основни криптовалути: Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Litecoin (LTC) и Биткойн Кеш (BCC)”. Хотелът използва Coinbase Commerce, за да приемa крипто плащания.

<img class="aligncenter wp-image-156938 size-large" title="Bitcoin Adoption Continues: Parking Lots, Supplies Store, Courses, and Boutique Hotel" src="https://news.bitcoin.com/wp-content/uploads/2018/05/hotel-el-tiburon-1024×403.png" sizes="(max-width: 696px) 100vw, 696px" srcset="https://news.bitcoin.com/wp-content/uploads/2018/05/hotel-el-tiburon-1024×403.png 1024w, https://news.bitcoin.com/wp-content/uploads/2018/05/hotel-el-tiburon-30

El Tiburón казват:

Залагаме на технологията, за да предоставим на нашите клиенти най-новите дигитални тенденции, поради големия бум, следствие от BTC, ETH, Dash и т.н., решихме, че нашите клиенти трябва да могат да платят за нашите услуги с тази новаторска технология.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Най-голямата крипто борса продължава да губи своя дял на пазара

Скорошен доклад на Kaiko разкрива значителен спад в дела на глобалния обем на търговия на Binance до 55% от 81% преди година.

25.04.2024 10:00 1 мин. четене

Предупреждение за пазара на криптовалута от S&P 500

Скорошен доклад от S&P Global Ratings предполага, че регулаторната яснота в САЩ може да оспори господството на Tether на пазара на стабилни монети.

25.04.2024 9:10 1 мин. четене

БРИКС: Треската за злато завладя съюза

Благородните метали, особено златото, преживяват значително покачване, водено от страните от БРИКС. Блокът има за цел да използва златото, за да подкрепи бъдещата си валута като алтернатива на щатския долар.

25.04.2024 7:00 2 мин. четене

Златните резерви на централните банки достигат рекордни нива

Тъй като златото потенциално може да възвърне традиционната си роля на актив убежище във времена на несигурност, в поведението на световните централни банки се забелязва забележителна промяна, като фокусът върху натрупването на благородния метал се отклонява от историческите норми.

24.04.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.