Home

Несигурност на петролните пазари след смърта на президента на Иран

22.05.2024 8:30 1мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Несигурност на петролните пазари след смърта на президента на Иран

Цените на суровия петрол скочиха в понеделник поради значими геополитически събития: смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси при катастрофа с хеликоптер и забавянето на визитата на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман в Япония поради здравословни проблеми на крал Салман.

Суровият петрол Брент достигна $84.2 за барел в началото на търговията, отбелязвайки значително седмично увеличение. Въпреки това цената отново коригира до $81.08 към момента на публикуване.

Американският суров петрол West Texas Intermediate (WTI) също отбеляза лек спад до $79.26.

Внезапната смърт на президента на Иран създаде несигурност на петролните пазари, тъй като инвеститорите са загрижени за въздействието върху производството и износа на петрол от Иран. Саудитска Арабия и Иран заедно държат значителна част от световните петролни запаси, което оказва влияние върху глобалната динамика на петрола.

Рами Храйс, анализатор в GlobalData, отбеляза, че докато Саудитска Арабия може да използва значителния си свободен производствен капацитет, за да стабилизира пазарите, продукцията на Иран е възпрепятствана от санкции.

Въпреки първоначалните пазарни реакции Reuters съобщи, че петролната политика на Иран вероятно ще остане стабилна под контрола на върховния лидер Aятолах Али Хаменей. Анализаторите са разделени по отношение на дългосрочните ефекти, като някои прогнозират само краткосрочна нестабилност от тези развития в Близкия изток.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подвеждат ли дневните активни адреси крипто инвеститорите?

Терминът “дневни активни адреси“ (DAA) често се използва неправилно в света на криптовалутите и често се бърка с “дневни активни потребители”.

28.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Почти всички airdrop токени се сриват малко след старта им

Неотдавнашен анализ на KeyRock разкрива, че близо 89% от токените, разпространени чрез airdrop събития губят стойност в рамките на 90 дни, като Етериум и Solana демонстрират по-добра устойчивост в сравнение с други мрежи.

28.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.