Home

Robinhood е поредната компания, която получи призовка от SEC

01.03.2023 9:06 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood е поредната компания, която получи призовка от SEC

Популярната финтех компания Robinhood получи призовка от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) във връзка с нейните услуги за криптовалути, според годишната финансова документация, публикувана в понеделник.

Компанията призна, че това правно действие може потенциално да доведе до спиране на сделките с дигитални активи като част от задължението ѝ да разкрива потенциални рискове за бизнеса си.

Robinhood получи призовката, след като крипто борсата FTX подаде молба за обявяване в несъстоятелност през ноември с искане за информация относно “листването на криптовалути, съхранението на криптовалути и операциите на платформата”.

Robinhood заяви, че предлага сделки с определени криптовалути, които според нея не са ценни книжа съгласно федералните и щатските закони за ценните книжа на САЩ.

Въпреки спада от 24% в приходите от търговия с криптовалути през четвъртото тримесечие, през последната година Robinhood наблюдава разрастваща се бизнес линия в търговията с класа активи. Обемът на крипто търговията в платформата се възстанови през януари, скачайки с 95%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн може да скочи с над 2,000%, твърди венчър капиталист


Това не е първият път, в който Robinhood се сблъсква с правни действия. През юли 2021 г. Органът за регулиране на финансовата индустрия (FINRA) глоби платформата със $70 милиона в санкции за нейните “надзорни провали” в различни свои услуги.

Освен това през август компанията беше глобена с $30 милиона за неспазване на разпоредбите за борба с прането на пари и киберсигурността от Министерството на финансовите услуги на Ню Йорк.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп е най-добрия вариант за американската икономика според Кати Ууд

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на Ark Invest, наскоро изрази подкрепата си за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори.

24.06.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: 19 държави напредват в тестовете на CBDC

Международният валутен фонд (МВФ) установи, че 19 държави, включително Обединените арабски емирства (ОАЕ), са в напреднала фаза на тестове за дигитална валута на централната банка (CBDC).

24.06.2024 8:30 1мин. четене

Огромните сривове и дългите мечи пазари в крипто пространството може да са зад гърба ни

Ветеранът инвеститор в криптовалути Артър Чонг предполага, че ерата на тежките спадове и продължителните мечи пазари на дигиталните активи може би е зад гърба ни.

24.06.2024 6:30 2мин. четене

Крипто лобистката група Fairshake събра $160 милиона през май

Крипто лобистката група Fairshake успя да получи значителна финансова подкрепа, докато САЩ се подготвят за следващите президентски избори.

24.06.2024 6:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.