НАЧАЛО Блокчейн

2023 може да е година на сериозен растеж за BNB Chain

09.02.2023 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2023 може да е година на сериозен растеж за BNB Chain

BNB Chain на Binance изглежда позиционирана да остане конкурентоспособна през 2023 г., въпреки проблемите през 2022 г., според фирмата за криптоанализи Messari.

Проучването, чийто автор е анализаторът на Messari Джеймс Траутман, показва, че секторът на NFT в Binance Chain е отчел силна 2022-ра като продажбите на тези токени на вторичния пазар са се увеличили с 857.9% на годишна база.

Проучването обаче показва, че този растеж не е бил стабилен, като обемът на продажбите е претърпял рязък спад през втората половина на годината поради нестабилността на по-широкия криптопазар.

Продажбите на NFT на вторичния пазар са намалели с цели 67.4%. Въпреки това Траутман заяви, че BNB Chain е надминала всички вериги от първи слой по отношение на обема на дневните транзакции през миналата година със средно 3.4 милиона транзакции на ден.

В проучването се спомена, че блокчейнът на Binance има план за 2023 г., който е съсредоточен върху стратегии за растеж и технологични постижения като например решения за мащабиране и подобрена производителност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър сподели предупреждение за цената


Екипът възнамерява да разшири мрежата чрез решения, подобни на протоколите от втори слой, като например ZK-rollups и странични вериги, и да насърчи децентрализацията, като направи набора от валидатори с отворен код.

BNB Chain също така планира да внедри паралелно изпълнение на Етериум Виртуална Машина (EVM) и да изготви нов модел за възнаграждение на валидаторите през следващата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

CBDC: Централните банки трябва да се насочат към дигитални активи

Президентът на Bundesbank и член на ЕЦБ подчерта критичната необходимост централните банки да преоценят своите оперативни модели и бързо да приемат CBDC.

08.05.2024 10:30 2 мин. четене

Германска банка влиза на крипто пазара с нови блокчейн облигации

Германската държавна банка за развитие Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) е готова да издаде първата си дигитална облигация, базирана на блокчейн, с което бележи значителна стъпка в интегрирането на крипто технологиите във финансовия пейзаж.

07.05.2024 20:00 2 мин. четене

Хард форкът на Shibarium беше успешен – има ли реален ефект?

След хард форка на Shibarium на 2 май се забелязаха значителни промени в активността на транзакциите в мрежата.

07.05.2024 12:00 1 мин. четене

Base е най-доброто решение от втори слой според директора на Coinbase

По време на разговора на 2 май 2024 г. за печалбите на Coinbase за първото тримесечие, главният изпълнителен директор Брайън Армстронг обяви, че Base се очертава като водещото решение от втори слой по обем на транзакциите.

06.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.