Home

Terraform Labs похарчили $3 милиарда в опит да спасят UST

18.11.2022 9:57 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terraform Labs похарчили $3 милиарда в опит да спасят UST

Организацията, стояща зад екосистемата на Terra е похарчила $2.8 милиарда, за да защити стойността на стабилната си монета фиксирана към долара.

Според доклада на външната одиторска фирма JS Held, Terraform Labs, (разработчиците на Terra блокчейна) също са похарчили $613 милиона от капитала си, за да спасят фиксацията на стабилната си монета UST към долара.

В крайна сметка усилията на Luna Foundation Guard и Terraform Labs се провалиха и стойността на UST падна до нула, а екосистемата посрещна своя край.

След срива на екосистемата потребителите и регулаторните органи смятаха, че Luna Foundation Guard и Terraform Labs са силно замесени в присвояване на средства. Други страни твърдяха, че Terra са манипулирали цената.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: FTX: За клиентите вероятно няма да има обезщетение


В изявление на Luna Foundation Guard (организацията стояща зад Terra) се казва, че всички средства са били изразходвани за защита на фиксацията на TerraUSТ към долара и че останалите салда на организацията са единствените притежавани от организацията средства.

Според основателя на Terraform Labs – До Куон, трябва да се прави разлика между случая на Terra и провалите на други крипто компании. Той смята, че UST е прозрачна децентрализирана стабилна монета, на която създателите са похарчили от собствения си капитал, в опит да защитят фиксацията ѝ. Куон твърди, че при провалите на централизирани попечителски платформи е злоупотребено със средства на клиенти с цел финансова изгода.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп е най-добрия вариант за американската икономика според Кати Ууд

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на Ark Invest, наскоро изрази подкрепата си за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори.

24.06.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: 19 държави напредват в тестовете на CBDC

Международният валутен фонд (МВФ) установи, че 19 държави, включително Обединените арабски емирства (ОАЕ), са в напреднала фаза на тестове за дигитална валута на централната банка (CBDC).

24.06.2024 8:30 1мин. четене

Огромните сривове и дългите мечи пазари в крипто пространството може да са зад гърба ни

Ветеранът инвеститор в криптовалути Артър Чонг предполага, че ерата на тежките спадове и продължителните мечи пазари на дигиталните активи може би е зад гърба ни.

24.06.2024 6:30 2мин. четене

Крипто лобистката група Fairshake събра $160 милиона през май

Крипто лобистката група Fairshake успя да получи значителна финансова подкрепа, докато САЩ се подготвят за следващите президентски избори.

24.06.2024 6:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.