Home

Цената на Polygon (MATIC) скача поради значително разрастване на мрежата

21.10.2022 9:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Polygon (MATIC) скача поради значително разрастване на мрежата

Цената на Polygon (MATIC) нараства, докато проектът отчита осемкратно увеличение на приложенията в екосистемата му от началото на годината.

От Polygon твърдят, че към края на септември в неговата екосистема работят над 53,000 децентрализирани приложения (dApps) въз основа на данни от платформата за Web3 разработчици Alchemy.

Това е увеличение с над 60% от юни насам и почти осемкратен скок от началото на годината. Цифрата на dApps е кумулативният брой приложения, стартирани някога както в основната мрежа, така и в тестовата мрежа, и представлява връхна точка на активността на екосистемата.

Цената на Polygon се покачва, като през последната седмица се е увеличила с 19% от $0.73 до $0.87. Към момента на писане на статията MATIC се държи около $0.81.

От Polygon твърдят, че оперативните екипи, работещи в мрежата им, показват по-пряко количество дейност в сравнение с броя на dApps, който рязко нарасна, след като тя си партнира с Alchemy през юни 2021 г.

Броят на месечно активните екипи, най-пряката мярка за активността на разработчиците в Polygon PoS, се е увеличил с 27% до около 13,700. 

Около 66% от проектите се изграждат единствено на Polygon, а останалите стартират и на Етериум. Един екип може да има няколко децентрализирани апликации във веригата, като не всички от тях са насочени към потребителите.

Приемането на Alchemy от страна на Polygon доведе до рязко нарастване на популярността на нови децентрализирани финансови [DeFi] приложения и незаменяеми токени [NFT] на веригата. 

С над 174.9 милиона уникални потребителски адреса и $5 милиарда обезпечени активи, Polygon PoS е обработил повече от 2.1 милиарда транзакции до момента.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво следва за този алткойн, скочил над 400%?


Като допълнение към популярността на Polygon можем да прибавим и фактът, че Starbucks наскоро си партнира с организацията, за да даде възможност на клиентите на програмата си за лоялност да купуват и печелят колекционерски NFT марки като част от своята Web3 програма, наречена Starbucks Odyssey.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Рисковете за известни личности от промотиране на меме токени

Съществуват значителни правни рискове, свързани с разрастването на мемe монетите, създадени от известни личности, които включват обвинения в манипулиране на пазара и измама.

24.06.2024 22:00 2мин. четене

Сериозен отлив на капитал от инвестиционните Биткойн и Етериум продукти

Миналата седмица инвестиционните продукти с дигитални активи претърпяха значителен отлив, като инвеститорите изтеглиха над $584 милиона от пазара, според последния доклад на CoinShares. 

24.06.2024 20:30 2мин. четене

Алткойн пазарът може да регистрира 100% скок, обръщайки низходящата тенденция

През последните седем дни пазарната стойност на криптовалутите, с изключение на Биткойн, е намаляла с около 3%, а през последния месец се е сринала с почти 10%.

24.06.2024 20:00 2мин. четене

Ето кои алткойни да избягвате по време на пазарната корекция

Тази седмица пазарът на дигиталните активи отбеляза низходяща тенденция, което накара инвеститорите да обмислят продажбата на своите криптовалути, за да предотвратят по-нататъшни загуби.

24.06.2024 19:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.