Home

Ел Салвадор: Повечето жители виждат Биткойн стратегията като провал

20.10.2022 19:59 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ел Салвадор: Повечето жители виждат Биткойн стратегията като провал

Изминаха 13 месеца откакто Ел Салвадор стана първата държава в световен мащаб, която прие Биткойн като законно платежно средство. Въпреки това тази политика все още изглежда непопулярна сред повечето жители.

Според проучване на Университета на Централна Америка (UCA), отразено от AFP, около 77% от жителите на Ел Салвадор смятат, че приемането на Биткойн (BTC) е било неуспешно.

Посочва се, че въпреки усилията на правителството да популяризира Биткойн и криптовалутите, 75.6% от жителите отбелязват, че никога не са използвали дигитални активи през 2022 г.

Тъй като президентът Найиб Букеле трупа все повече BTC, около 80% от анкетираните изразиха мнение, че правителството трябва да спре да харчи публични средства за закупуване на криптовалутата.

През септември 2021 г. Биткойн се тъгуваше за около $45,000. До ноември той се покачи до  $68,000, но след рязък спад в момента се търгува за под $20,000. Възползвайки се от рязкото понижение на цените, през юли Букеле закупи 80 единици Биткойн с публични средства, с което общите резерви на Салвадор достигнаха 2,381 единици.

Ел Салвадор се насочи към Биткойн в разгара на бичия подем на актива. След значителната корекция от страна на актива през 2022 г. страната се сблъска със загуби на фона на нарастващите призиви към правителството да отмени политиката. Президентът Букеле обаче остана непоколебим.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво следва за този алткойн, скочил над 400%?


По-малко криптовалути се използват при парични преводи

При приемането на политиката една от целите на държавата беше да улесни битовите паричните преводи, за да се избегнат традиционните банки. Паричните преводи са от основно значение за икономиката на страната, като съставляват около една четвърт от брутния вътрешен продукт на Ел Салвадор.

Въпреки това, данните на централна банка на страната от септември тази година разкриват, че по-малко от 2% от всички парични преводи включват криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Какво може да очакваме от Биткойн през юли?

Юни е исторически труден месец за Биткойн (BTC) и тази година не е изключение. През посл Биткойн отбеляза близо 5% спад през последните 24 часа, продължавайки обичайния си модел на лошо представяне през този месец.

24.06.2024 23:00 1мин. четене

3 причини за спада на цената на Биткойн

През последните 7 дни Биткойн загуби почти 7.5% от стойността си, спадайки до около $61,000 към момента на писане на статията. 

24.06.2024 21:00 2мин. четене

Цената на Биткойн падна под $60,000

Силните мечи настрония завладяха пазара на криптовалути като през целия ден, както Биткойн, така и алткойните се търгуваха на червено.

24.06.2024 20:32 1мин. четене

Сериозен отлив на капитал от инвестиционните Биткойн и Етериум продукти

Миналата седмица инвестиционните продукти с дигитални активи претърпяха значителен отлив, като инвеститорите изтеглиха над $584 милиона от пазара, според последния доклад на CoinShares. 

24.06.2024 20:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.