Home

Австралийски регулатор суспендира три фонда, управлявани от Gemini

18.10.2022 13:34 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Австралийски регулатор суспендира три фонда, управлявани от Gemini

Австралийски регулатор спря Holon Investments (базиран в Сидни мениджър на активи) да предлага или разпространява три криптофонда на инвеститори на дребно за 21 дни.

Според прессъобщение решението е взето от Австралийската комисия по ценни книжа и инвестиции (ASIC) поради несъответствия на изискванията за определяне на целевия пазар (TMD).

Според ASIC, Holon не са взели предвид по подходящ начин характеристиките и рисковете на фондовете при определянето на техните целеви пазари.

Регулаторът смята, че криптофондовете на Holon Investments не са подходящи за определения от тях целеви пазар, включващ инвеститори с потенциално среден, висок или много висок профил на риск и възвращаемост.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) е подценен в момента, твърди анализатор


Спирането на дейностите се отнася за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Filecoin (FIL) фондовете на Holon. И трите фонда се управляват от криптоборсата Gemini.

Според прессъобщението ако опасенията на ASIC не бъдат отстранени на време, върху фондовете ще бъдат поставени окончателни заповеди за спиране. Също така, преди да бъде издадена окончателна заповед за спиране, Holon ще имат възможност да направят изявление пред регулатора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп е най-добрия вариант за американската икономика според Кати Ууд

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на Ark Invest, наскоро изрази подкрепата си за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори.

24.06.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: 19 държави напредват в тестовете на CBDC

Международният валутен фонд (МВФ) установи, че 19 държави, включително Обединените арабски емирства (ОАЕ), са в напреднала фаза на тестове за дигитална валута на централната банка (CBDC).

24.06.2024 8:30 1мин. четене

Огромните сривове и дългите мечи пазари в крипто пространството може да са зад гърба ни

Ветеранът инвеститор в криптовалути Артър Чонг предполага, че ерата на тежките спадове и продължителните мечи пазари на дигиталните активи може би е зад гърба ни.

24.06.2024 6:30 2мин. четене

Крипто лобистката група Fairshake събра $160 милиона през май

Крипто лобистката група Fairshake успя да получи значителна финансова подкрепа, докато САЩ се подготвят за следващите президентски избори.

24.06.2024 6:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.