Home

Русия: Бизнесите заобикалят санкциите чрез криптовалути

10.10.2022 14:11 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия: Бизнесите заобикалят санкциите чрез криптовалути

Според Министерството на финансите руските предприятия, работещи в рамките на Руската федерация, са започнали да използват криптовалути, за да заобикалят санкциите при трансгранични транзакции.

Руските предприятия вече заобикалят санкциите с помощта на криптовалути. Това се случва въпреки факта, че регулирането на крипто средата в Руската федерация все още не е правилно конфигурирано.

Това заяви в интервю директорът на отдела за финансова политика на Министерството на финансите Иван Чебесков.

Чебесков не уточни за кои компании става въпрос. Въпреки това беше съобщено, че обемът на транзакциите се е увеличил няколко пъти. Това се случва на фона на затягането на санкционния режим.

Руските предприятия и “недружелюбните” държави

Владимир Гамза е ръководител на Търговско-промишлената палата на Руската федерация. Той заяви, че бизнесът в Руската федерация използва криптовалутата основно за транзакции с недружелюбни държави (САЩ, Украйна, Норвегия, Сингапур и др.).

Очаква се до края на годината руските власти да въведат законодателни изисквания за трансгранични транзакции с криптовалута. В самата Руска федерация обаче властите не възнамеряват да легализират обращението на криптовалути.

Дигитална рубла

Въпреки положителната нагласа на руските власти към използването на криптовалути в чужбина, Централната банка на Руската федерация не е толкова оптимистично настроена. Вместо криптовалути банката иска да види използването на дигитална рубла, която в момента се тества сред ограничена група руски банки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: На каква цена може да се търгува актива до 2 години?


Елвира Набиулина е ръководител на Централната банка на Руската федерация. Тя заяви, че финансовият мегарегулатор възнамерява да насърчи използването на дигитална рубла за трансгранични трансакции. Вече се работи по прототип на система за взаимодействие с други парични системи.

Тя обаче призна, че внедряването на системата зависи не толкова от Руската федерация, колкото от готовността на другата страна. Така че не е ясно колко популярна ще бъде дигиталната рубла за такива цели.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп е най-добрия вариант за американската икономика според Кати Ууд

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на Ark Invest, наскоро изрази подкрепата си за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори.

24.06.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: 19 държави напредват в тестовете на CBDC

Международният валутен фонд (МВФ) установи, че 19 държави, включително Обединените арабски емирства (ОАЕ), са в напреднала фаза на тестове за дигитална валута на централната банка (CBDC).

24.06.2024 8:30 1мин. четене

Огромните сривове и дългите мечи пазари в крипто пространството може да са зад гърба ни

Ветеранът инвеститор в криптовалути Артър Чонг предполага, че ерата на тежките спадове и продължителните мечи пазари на дигиталните активи може би е зад гърба ни.

24.06.2024 6:30 2мин. четене

Крипто лобистката група Fairshake събра $160 милиона през май

Крипто лобистката група Fairshake успя да получи значителна финансова подкрепа, докато САЩ се подготвят за следващите президентски избори.

24.06.2024 6:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.