Home

Mastercard: Нова функция ще се бори с крипто измамите

04.10.2022 16:14 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard: Нова функция ще се бори с крипто измамите

Mastercard планира да представи ново софтуерно решение, което да помогне на банките и издателите на карти в борбата с измамите, свързани с криптовалути.

Тази новина първоначално бе съобщена от CNBC по-рано днес.

Именуван Crypto Secure, новият софтуер използва алгоритми с изкуствен интелект за оценка на риска, свързан с крипто борсите в мрежата на Mastercard. Тези алгоритми разчитат на данни от блокчейна и са задвижвани от придобития от Mastercard стартъп за блокчейн сигурност CipherTrace.

Crypto Secure предлага на банките и издателите на карти табло за управление, което има за цел визуално да опише подробно дали дадена дейност, свързана с криптовалута, е подозрителна и до каква степен. Забележително е, че самата система не предприема действия – единствено издателят на картата може да се намеси.

Крипто измамите на фокус

Въпреки широкоразпространеният спад в цените на криптовалутите, измамите, свързани с дигиталните активи, остават често срещани – и регулаторните органи продължават да наблюдават внимателно индустрията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Новата ера на Cardano (ADA) наближава, съобщи Чарлз Хоскинсън


Висшите регулаторни органи на САЩ искат от Конгреса да приеме множество закони, които да укрепят правилата за индустрията на блокчейн и дигиталните активи. Междувременно Европейският съюз има свои собствени правила за пазарите на криптоактиви (Markets in Crypto-Assets – MiCA), които са в центъра на вниманието в световен мащаб.

В края на август републиканецът Раджа Кришнаморти призова федералните регулатори на САЩ и водещите борси за криптовалути да направят равносметка и да отчетат политиките си за борба с измамите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп е най-добрия вариант за американската икономика според Кати Ууд

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на Ark Invest, наскоро изрази подкрепата си за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори.

24.06.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: 19 държави напредват в тестовете на CBDC

Международният валутен фонд (МВФ) установи, че 19 държави, включително Обединените арабски емирства (ОАЕ), са в напреднала фаза на тестове за дигитална валута на централната банка (CBDC).

24.06.2024 8:30 1мин. четене

Огромните сривове и дългите мечи пазари в крипто пространството може да са зад гърба ни

Ветеранът инвеститор в криптовалути Артър Чонг предполага, че ерата на тежките спадове и продължителните мечи пазари на дигиталните активи може би е зад гърба ни.

24.06.2024 6:30 2мин. четене

Крипто лобистката група Fairshake събра $160 милиона през май

Крипто лобистката група Fairshake успя да получи значителна финансова подкрепа, докато САЩ се подготвят за следващите президентски избори.

24.06.2024 6:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.