Home

Пазарният дял на Tether (USDT) намалява

30.09.2022 17:44 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарният дял на Tether (USDT) намалява

Макар че USDT отбеляза спад в пазарния си дял през 2022 г. досега стабилната монета все още запазва мястото си на върха, като USDC остава на второ място.

Според последния седмичен доклад на Arcane Research делът на USDT на пазара на стабилни монети вече е спаднал до 45% през тази година.

Пазарният дял тук се отнася до процента от общата пазарна капитализация, за който допринася въпросната стабилна монета. За всяка криптовалута пазарната капитализация се изчислява, като се умножи броят на монетите в циркулиращото предлагане с цената на криптовалутата.

И тъй като основните стабилни монети са обвързани с долара, пазарната им капитализация в щатски долари е просто равна на общото им предлагане в обращение. Eто една графика, която показва как се е променил пазарният дял на различните стабилни монети през 2022 г. досега:

Както можете да видите на горната графика, още в началото на тази година USDT съставляваше 49% от общата пазарна капитализация на стабилните монети. Оттогава обаче валутата е намалила пазарния си дял с 4%.

Според доклада, много анализатори смятат, че USDC може да измести USDT на фона на силното представяне на мрежата през 2021 г.

Монетата все пак пренесе инерцията си през тази година, като нарасна от 27% в началото до 35% към юни. Това увеличение обаче се дължеше най-вече на срива на Terra USD (UST), който накара инвеститорите да се насочат към USD Coin, тъй като тя е по-сигурна и регулирана стабилна монета.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои


След като достигна връх от 37% през юли, криптовалутата отбеляза известен спад, който доведе пазарния ѝ дял до едва 33% днес. Само през последните 30 дни пазарната капитализация на USDC намаля с 5.5%.

За същия период USDT по-скоро отбеляза увеличение от 1%. Това че USD Coin губи темпото си напоследък, означава, че е малко вероятно да изпревари Tether в оставащото време до края на тази година.

Стабилна валута, която отбеляза забележителен напредък през тази година, е BUSD на Binance, която подобри дела си от 9% през януари до 14% сега.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Рисковете за известни личности от промотиране на меме токени

Съществуват значителни правни рискове, свързани с разрастването на мемe монетите, създадени от известни личности, които включват обвинения в манипулиране на пазара и измама.

24.06.2024 22:00 2мин. четене

Сериозен отлив на капитал от инвестиционните Биткойн и Етериум продукти

Миналата седмица инвестиционните продукти с дигитални активи претърпяха значителен отлив, като инвеститорите изтеглиха над $584 милиона от пазара, според последния доклад на CoinShares. 

24.06.2024 20:30 2мин. четене

Алткойн пазарът може да регистрира 100% скок, обръщайки низходящата тенденция

През последните седем дни пазарната стойност на криптовалутите, с изключение на Биткойн, е намаляла с около 3%, а през последния месец се е сринала с почти 10%.

24.06.2024 20:00 2мин. четене

Ето кои алткойни да избягвате по време на пазарната корекция

Тази седмица пазарът на дигиталните активи отбеляза низходяща тенденция, което накара инвеститорите да обмислят продажбата на своите криптовалути, за да предотвратят по-нататъшни загуби.

24.06.2024 19:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.