Home

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

18.09.2022 16:34 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

“Не съм “в бягство” или нещо подобно – [от] всяка правителствена агенция, която е проявила интерес да общува с нас, сме в пълно сътрудничество и нямаме какво да крием”, заяви Куон в тема в Twitter, отговаряйки на съобщения, че сингапурски полицейски служители са заявили, че роденият в Южна Корея мъж в момента не се намира в града-държава. 

До Куон, който според Ройтерс в момента се издирва от южнокорейските власти, каза още, че ще разкрие местоположението си на лица, ако са приятели, имат планове да се срещнат или участват в gps базирана уеб3 игра, като добави, че “в противен случай нямате работа да знаете моите gps координати”.

Въпреки че точното местонахождение на основателя на Terra остава неясно, южнокорейските власти вече се опитаха да ограничат възможностите му за пътуване, като издадоха заповед за арест на Куон и се опитаха да замразят паспорта му. 

Действията идват четири месеца след срива на стабилната монета TerraUSD, което унищожи средства на стойност приблизително $40 милиарда и ускори по-широкия срив на крипто пазара.

Съдът издаде заповед за арест на До Куон от Terra, като същевременно LUNA се срина с над 40% за броени часове след обявлението.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Чанпен Джао коментира глобалните крипто регулации


Четири месеца след сривa на платформата Terra (LUNA) и нейната стабилна монета TerraClassicUSD (USTC), главният изпълнителен директор на Terraform Labs е изправен пред арест заедно с още няколко лица.

Действително, съдът в южнокорейската столица е издал заповед за арест на До Куон и още пет лица, позовавайки се на нарушения на Закона за капиталовите пазари на страната. Това гласи текстово съобщение от прокуратурата, каза Хуеон Ким от Bloomberg, на 14 септември.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Рисковете за известни личности от промотиране на меме токени

Съществуват значителни правни рискове, свързани с разрастването на мемe монетите, създадени от известни личности, които включват обвинения в манипулиране на пазара и измама.

24.06.2024 22:00 2мин. четене

Приложението за крипто портфейли CoinStats съобщи за сериозен пробив на сигурността

CoinStats, приложение за крипто портфейли, временно спря дейността си поради пробив в сигурността, който засегна 1,590 портфейла, или 1.3% от всички потребители. 

24.06.2024 8:15 1мин. четене

Турска крипто борса предполагаемо претърпя хакерска атака

Според последните публикации на ончейн детективът ZachXBT в X (Twitter), крипто борсата BTCTurk се е сблъскала с хакерска атака.

22.06.2024 16:00 1мин. четене

Великобритания арестува 2 лица, свързани с крипто схема на стойност £1 милиард

Властите на Обединеното кралство наскоро арестуваха две лица, свързани с предполагаема незаконна операция за обмен на дигитална валута, обработила над £1 милиард.

21.06.2024 22:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.