Home

Финансовият регулатор на Обединеното Кралство откри 24 разследвания

26.05.2018 22:38 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финансовият регулатор на Обединеното Кралство откри 24 разследвания

Властите в Обединеното кралство откриха 24 разследвания на крипто-бизнеси заради потенциално неспазване на финансовите норми.

В отговор на искане за свобода на информацията, регулаторният орган на Обединеното кралство за финансово поведение (FCA) също потвърди, че от началото на годината е получил седем сигнала за злоупотреба. Докато FCA не спомена кои конкретни бизнеси се разглеждат, посочи, че са направени разследвания, за да се определи дали те могат да извършват регулирани дейности, изискващи разрешение от FCA.

По отношение на възможните последици от собственото си разследване FCA подсказа, че ще предприеме действия пропорционални на сериозността на нарушението. Според отговора на FCA приоритетът на разследванията е защитата на потребителите:

Ако стигнем до заключението, че те са, тогава можем да разследваме и да предприемем действия, идентифицирайки и определяйки най-сериозните въпроси, които представляват най-голям риск за потребителите.

Разследванията на FCA предприемат регулаторни стъпки, осъществявани в други големи юрисдикции, по отношение на съответствието с крипто бизнес.

По-рано тази седмица бе открито съвместно разследване между САЩ и Канада, наречено “Операция Cryptosweep. Тя е насочена към потенциално измамни промишлени инвестиционни програми. Досега изследователите са открили около 35, съобщиха от прессъобщението на Северноамериканската асоциация на администраторите на ценни книжа (NASAA).

В Сингапур централната банка издаде предупреждения на 24-ти май до осем локални крипто-обмена, които потенциално биха нарушили законите за ценните книжа. Паричният орган на Сингапур (MAS) също потвърди, че е изпратил искане до един емитент на ICO, за да спре дейността си.

Прочетете за потенциална криптовалута на централна банка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Дубай затяга правилата за крипто маркетинг, за да подобри защитата на инвеститорите

Дубайският регулаторен орган за виртуални активи (VARA) възнамерява да наложи по-строги насоки за компаниите, които насърчават крипто инвестициите в в региона.

27.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

42 aмерикански конгресменa настояват SEC да разреши банковото крипто попечителство

В неотдавнашно писмо до председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер 42-ма американски конгресмени призоваха Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) да разреши на банките да предлагат услуги за попечителство на криптовалути.

25.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

eToro разширява услугите си за крипто търговия в Германия

eToro, водеща социална платформа за търговия, разшири крипто услугите си в Германия, като въведе спот търговия чрез ново партньорство с DLT Finance.

25.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Турция промени намеренията си за въвеждане на нови данъци върху крипто инвестициите

Турция реши да промени решението си за въвеждане на нови данъци върху печалбите от търговия с акции и инвестиции в сектора на криптовалутите.

25.09.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.