НАЧАЛО Други

20% от случаите на CFTC са свързани с криптовалути

октомври 24, 2022 15:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
20% от случаите на CFTC са свързани с криптовалути

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) и Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) са регулаторни служби в САЩ, които са били обект на редица дебати относно това кой трябва да упражнява надзор върху крипто пазара и незаконните дейности, свързани с криптовалутите.

Публично известно е, че SEC желае пълен контрол върху виртуални активи като дигиталните и стабилните монети.

CFTC от своя страна желаят същото ниво на регулаторна власт, тъй като това би довело до засилване на контрола върху определени финансови инструменти и би добавило възможност за повече приходи за службата.

Близката битка между двата регулатора може би се е изместила в полза на CFTC, тъй като те наскоро обявиха, че работят здраво по въпроса.

Според изявление, техния Отдел за правоприлагане (DOE) е имал 82 принудителни действия за финансовата 2022 г., като 18 от тях са свързани с криптовалути, което се равнява на повече от 20% от всички дела заведени от CFTC за годината.

Комисар Ростин Бенхам, коментирайки развитието на ситуацията, заяви:

Този доклад за правоприлагането за 2022 г. показва, че CFTC продължава агресивно да контролира новите пазари на дигитални стокови активи с всички налични инструменти.

От CFTC също така наложиха правомощията си върху неуспехите при регистрацията на определен създател на договори (DCM), механизъм за изпълнение на суапове (SEF) и търговец на фючърси (FCM).

Бенъм уверено изрази готовността си да регулира сложното пространство на криптовалутите, тъй като вече тече подготовка за превръщането им в напълно финансиран регулатор на тази конкретна индустрия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: NFT: Колко струва първият туит в момента?


SEC оставя Биткойн на CFTC?

Мнозина бяха изненадани, когато председателят на SEC Гари Генслер заяви миналия месец, че е съгласен CFTC да се нагърбят с регулирането на Биткойн (BTC) и други токени, които не са ценни книжа.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси продължава да твърди, че дигиталните валути са ценни книжа и по този начин те автоматично ще попаднат в обхвата на правомощия ѝ.

Позицията на SEC да се превърне в най-големия регулатор на крипто пазара ще понесе огромен удар, ако Ripple Labs успее да излезе победител от съдебното дело, което от комисията повдигнаха срещу компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Слабата политика на Русия може да се окаже пагубна за икономиката

Според доклад на Руския център за макроикономически анализи и краткосрочни прогнози руската икономика е изправена пред предизвикателства, свързани с времето, в което политиците полагат усилия за ограничаване на инфлацията и стабилизиране на рублата.

септември 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Ще издържи ли САЩ на икономическите заплахи?

Икономиката на САЩ се сблъска с предизвикателства през тази година и сега е изправена пред съвкупност от потенциални опасности, които могат да доведат до по-голяма несигурност.

септември 25, 2023 13:00 3 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Топ 4 предизвикателства пред разширяването на БРИКС

През последните години се наблюдава засилване на геополитическото напрежение, което води до намаляване на усилията за сътрудничество, особено между големите държави.

септември 25, 2023 9:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.