НАЧАЛО Други

20% от случаите на CFTC са свързани с криптовалути

октомври 24, 2022 15:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
20% от случаите на CFTC са свързани с криптовалути

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) и Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) са регулаторни служби в САЩ, които са били обект на редица дебати относно това кой трябва да упражнява надзор върху крипто пазара и незаконните дейности, свързани с криптовалутите.

Публично известно е, че SEC желае пълен контрол върху виртуални активи като дигиталните и стабилните монети.

CFTC от своя страна желаят същото ниво на регулаторна власт, тъй като това би довело до засилване на контрола върху определени финансови инструменти и би добавило възможност за повече приходи за службата.

Близката битка между двата регулатора може би се е изместила в полза на CFTC, тъй като те наскоро обявиха, че работят здраво по въпроса.

Според изявление, техния Отдел за правоприлагане (DOE) е имал 82 принудителни действия за финансовата 2022 г., като 18 от тях са свързани с криптовалути, което се равнява на повече от 20% от всички дела заведени от CFTC за годината.

Комисар Ростин Бенхам, коментирайки развитието на ситуацията, заяви:

Този доклад за правоприлагането за 2022 г. показва, че CFTC продължава агресивно да контролира новите пазари на дигитални стокови активи с всички налични инструменти.

От CFTC също така наложиха правомощията си върху неуспехите при регистрацията на определен създател на договори (DCM), механизъм за изпълнение на суапове (SEF) и търговец на фючърси (FCM).

Бенъм уверено изрази готовността си да регулира сложното пространство на криптовалутите, тъй като вече тече подготовка за превръщането им в напълно финансиран регулатор на тази конкретна индустрия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: NFT: Колко струва първият туит в момента?


SEC оставя Биткойн на CFTC?

Мнозина бяха изненадани, когато председателят на SEC Гари Генслер заяви миналия месец, че е съгласен CFTC да се нагърбят с регулирането на Биткойн (BTC) и други токени, които не са ценни книжа.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси продължава да твърди, че дигиталните валути са ценни книжа и по този начин те автоматично ще попаднат в обхвата на правомощия ѝ.

Позицията на SEC да се превърне в най-големия регулатор на крипто пазара ще понесе огромен удар, ако Ripple Labs успее да излезе победител от съдебното дело, което от комисията повдигнаха срещу компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене