НАЧАЛО Алткойни

2 криптовалути, които може да се сринат тази седмица

10.03.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2 криптовалути, които може да се сринат тази седмица

Текущото състояние на пазара на криптовалута е белязано от силно чувство на алчност, съчетано със страх от изпускане (FOMO), което води до преобладаващо бичо настроение.

Този скок следва скорошното изкачване на Биткойн над границата от $70,000. В такъв пейзаж търговците са склонни да отварят дълги позиции, което от своя страна може да проправи пътя за това, което е известно като “лонг скуиз”.

За разлика от “шорт скуиз”, при който късите позиции се затварят бързо, дългото свиване възниква, когато дългите позиции се ликвидират последователно. Отварянето на дълги позиции създава пулове от ликвидност в посока надолу, което ги прави потенциални цели за пазарни китове и производители.

Ако цената внезапно се понижи и достигне тези пулове ликвидност, тези позиции са изправени пред принудително затваряне чрез ликвидация, което води до продажба на базовите активи. Следователно проницателните инвеститори често се застъпват за търговия, противоречаща на преобладаващите пазарни настроения.

Според данни от CoinGlass, много криптовалути проявяват потенциал за лонг скуиз в близко бъдеще.

Dogecoin

Например, Dogecoin (DOGE) наскоро привлече значително внимание сред хайпа около меме монетите. DOGE претърпя значителен скок от 75% от 1 март до пик от $0.206 на 5 март. Въпреки незначителното понижение от 2.6% през последните 24 часа, Dogecoin е предимно предпочитан за дълги позиции, съдейки по открития интерес (OI) на стойност $1.32 милиарда.

Това доминиране на дългите позиции обаче излага DOGE на риск от лонг скуиз, особено очевидно в значителните пулове ликвидност, идентифицирани на месечната топлинна карта на ликвидациите. Следователно DOGE може да се сблъска със значителни загуби, потенциално да падне до диапазона от $0.08 до $0.076, което представлява над 50% намаление от сегашното му ниво.

Pepe

Pepe (PEPE) е изправен пред подобна, ако не и по-сериозна заплаха. Въпреки че направи забележително завръщане и се очерта като най-печелившия за седмицата, неотдавнашният скок на PEPE остави след себе си значителни пулове ликвидност, узрели за експлоатация чрез лонг скуиз. По-специално, ликвидациите могат да започнат от $0.0000011, което показва потенциален срив от 87.5% от текущата му стойност от $0.0000088.

Въпреки това е изключително важно да се признае непредсказуемата и силно волатилна природа на крипто пейзажа. Положителните развития или новини могат бързо да променят траекторията на тези проекти, тласкайки цените нагоре, а не надолу. Следователно инвеститорите се съветват да бъдат внимателни и да избягват прекомерна експозиция в която и да е посока.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето кои криптовалути да разгледате в края на седмицата

Пазарът на криптовалути продължава да се намира във фаза на корекция, като не се наблюдава значително възстановяване на цените на криптовалутите.

19.04.2024 21:30 2 мин. четене

AI прогноза за цената на XRP за началото на май

Поради продължаващия правен спор между Ripple Labs и Комисията за ценни книжа и борси (SEC) XRP не успя да се възползва от ралито на крипто пазар през 2024 г., като не реализира значителен ръст въпреки многобройните опити за пробив.

19.04.2024 13:00 1 мин. четене

2 криптовалути от портфолиото на милиардера Марк Кюбан, които може да ви изненадат

Марк Кюбан, известен с ролята си в Shark Tank, също привлече вниманието на крипто света с подкрепата си за Биткойн, Етериум и Dogecoin.

19.04.2024 12:00 1 мин. четене

Coinbase добавя фючърсна търговия с меме криптовалутата Dogwifhat (WIF)

Според последните актуализации платформата за фючърси на Coinbase International е готова да въведе алткойна WIF.

19.04.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.