НАЧАЛО Алткойни

2 криптовалути, които може би е време да продадете

28.02.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2 криптовалути, които може би е време да продадете

В момента криптовалутите преживяват значим ръст, движен основно от Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) тази седмица, като и двете криптовалути спечелиха по над 15% през изминалите 7 дни. 

В рамките на тази динамична среда някои проекти навлязоха в територия на свръхпокупка, както показва техният индекс на относителна сила (RSI). Следователно тази ситуация може да подтикне инвеститорите в криптовалути да обмислят възможността да се възползват от значителните печалби, натрупани през този период.

В случай че достатъчен брой трейдъри решат да реализират печалби, тези свръхпокупки на криптовалути потенциално биха могли да претърпят корекция или възстановяване. Смята се, че идентифицирането на прекомерно продължителни ценови действия би могло да послужи като ценен предвестник на тези корекции, ефективно функционирайки като сигнал за продажба. 

Данните от топлинната RSI карта на CoinGlass, предоставени на 28 февруари, хвърлят светлина върху този сценарий.

Значим пример за задействане на сигнал за продажба поради условия на свръх продажба се наблюдава при Stacks (STX). В момента STX се търгува на цена от $3.06, като в рамките на последните 24 часа се е повишила с 11.43%. Функционирайки като втори слой на Биткойн, STX отрази плътно траекторията на пазарния лидер по време на това рали.

Въпреки това дневният му RSI възлиза на 79.68, което го нарежда сред най-високите от всички криптовалути. Нещо повече, при седмичен RSI от 90.77, това служи като потвърждаващ сигнал за продажба на STX.

По подобен начин Coti (COTI), криптовалута с по-ниска пазарна капитализация, показва още по-високи нива на свръх купен статус. Търгувайки се на цена от $0.24 към момента на писане на статията със спад от 4.72% за деня, COTI превъзхожда STX както по дневен, така и по седмичен RSI, регистриран съответно на 74.93 и 90.86. Следователно, корекцията на цената вече е започнала, което е сигнал за силна индикация за продажба за търговците на криптовалути.

Въпреки тези сигнали за продажба, показващи на свръх купени условия, от съществено значение е да се вземе предвид по-широкият контекст. Среднодневният RSI, възлизащ на 67.90 пункта, предполага преобладаващ положителен импулс за криптовалутите към момента на публикуването. 

При ориентирането в този волатилен и непредсказуем пазар на инвеститорите се препоръчва да проявяват предпазливост и да отчитат значителното влияние на човешките емоции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Coinbase добавя нова AI криптовалута към платформата си

Най-голямата по обем на търговия криптовалутна борса в САЩ ще въведе нов алткойн с изкуствен интелект.

24.04.2024 9:00 1 мин. четене

Крипто кит купува Shiba Inu за милиони – цената скочи с над 20%

Според данни от Etherscan.io Shiba Inu (SHIB) кит е придобил 237 милиарда токена SHIB на стойност приблизително $6.3 милиона.

23.04.2024 20:33 2 мин. четене

Solana: Ще успее ли SOL да пробие над $300 през май?

Много ентусиасти очакват Solana да поеме по впечатляваща ценова траектория през този бичи сезон. През март токенът достигна значим крайъгълен камък, надхвърляйки $200, въпреки че по-късно се върна до $150.

23.04.2024 19:00 1 мин. четене

3 алткойна, които може да очакват експлозивен растеж според познат крипто експерт

Крипто стратегът, известен като Altcoin Sherpa, обръща внимание на три нови дигитални актива, които са готови за растеж през следващите седмици.

23.04.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.