НАЧАЛО Алткойни

2 криптовалути с голям потенциал на фона на конфликта между Иран и Израел

17.04.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2 криптовалути с голям потенциал на фона на конфликта между Иран и Израел

Геополитическото напрежение между Иран и Израел хвърли сянка върху пазара на криптовалути, предизвиквайки опасения в световен мащаб.

В светлината на тези събития две криптовалути показаха свръхпродажба на дневния индекс на относителната сила (RSI), сигнализирайки за потенциална възможност за купувачи.

На фона на съобщенията за планираните ответни мерки на Израел срещу Иран след неотдавнашните му атаки с дронове и ракети, несигурността обхвана както крипто, така и фондовите пазари, което доведе до значителни спадове от миналия петък насам. Тези събития оказаха влияние върху различни технически показатели.

По-конкретно, на 16 април дневният индекс на относителната сила на криптовалутите се срина до средно 35.12 пункта. Данните за RSI, получени от CoinGlass, разграничават две криптовалути, които се търгуват под този праг на свръх продажба.

Перспективата за по-нататъшна ескалация между Иран и Израел обаче може да анулира този сигнал за покупка, независимо от изкусителния индикатор, подксазващ за свръх продадени токени, ако песимизмът продължи да преобладава.

В момента Cardano (ADA) се намира под средната пазарна стойност със дневен RSI на ниво 29.52, сигнализиращ за свръх продадено състояние като се търгува на цена от $0.456. ADA отбеляза 20% спад през последните 7 дни.

Междувременно седмичният индекс на относителната сила на Cardano възлиза на 44.61, което показва неутрална позиция за средносрочната перспектива. Това се съпоставя с краткосрочното му състояние на свръх продаден токен, което подсказва за потенциална възможност за покупка в този момент.

Техническият анализ, извършен от крипто търговецът, дава потвърждение на този сигнал за покупка, като предвижда потенциални печалби, надхвърлящи 1,300% при следващия бичи цикъл. Макар че подобна висока прогноза може да не се осъществи изцяло, тя предполага предстоящо покачване на цените на ADA.

Chainlink (LINK) от друга страна , известният блокчейн, предоставящ оракулски услуги, споделя с Cardano подобен статус на свръх продаден актив въз основа на дневния си RSI. LINK обаче може да се похвали с още по-нисък 24-часов индекс на относителна сила от 29.18, след скромен ръст от 0.1% в рамките на същия период.

Търгувайки се на цена от $13.59 на 17 април, Chainlink представлява потенциално изгоден сигнал за покупка за дългосрочните инвеститори. Въпреки това краткосрочните резултати остават несигурни на фона на ескалиращото геополитическо напрежение.

От 2023 г. насам Chainlink е свидетел на нарастващо търсене поради ролята си в агрегирането на данни извън веригата за децентрализирано финансиране (DeFi). Тази функционалност придобива значение, тъй като активите в реалния свят (RWA) набират популярност, подхранвани допълнително от интереса на BlackRock към токенизацията.

Тази статия не представлява инвестиционен съвет. На инвеститорите се препоръчва да направят собствено проучване преди да предприемат каквито и да било действия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойните в мрежата на Етериум се изстреляха нагоре – какво следва

През последните 24 часа цената на Етериум (ETH) се повиши с впечатляващите 20% благодарение на новината, че вероятността за одобрение на спот ETH ETF се е увеличила драстично от 25% миналата седмица до 75%.

21.05.2024 16:15 2 мин. четене

БРИКС може да се забави с плановете си за нова валута след смърта на президента на Иран

Президентът на Иран Ебрахим Раиси трагично загина при катастрофа с хеликоптер в неделя, отбелязвайки значителна загуба за Иран и неговите глобални отношения.

21.05.2024 11:30 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 300 лева в Етериум преди 5 години, колко щяхте да имате сега?

Цената на Етериум е изпитвала значителна волатилност през годините, но дългосрочните инвеститори като цяло са регистрирали сериозни печалби.

21.05.2024 9:30 2 мин. четене

Най-големият алткойн сезон в историята наближава според анализатор

Добре известен крипто анализатор подчертава, че най-завладяващият фактор за пазара на дигиталните активи в настоящия цикъл не е изкуственият интелект (AI), а по-скоро токенизацията на активи от реалния свят (RWA).

21.05.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.