НАЧАЛО Други

2 крипто обмена с по-голям обем от Binance

юни 26, 2018 18:12 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2 крипто обмена с по-голям обем от Binance

Два нови обмена на криптовалути сега по-голям обем на търговията за последните 24 часа от Binance.

Двата обмена показаха значително по-голям 24-часов обем на търговия, от водещата борса в света.

Coinbene, базирана в Сингапур, регистрира над 2 милиарда долара обем на търговия през последните 24 часа, докато базираната в Хонг Конг Bit-Z регистрира обем на търговия над 1 милиарда долара. Двата обмена надхвърлиха 24-часовия обем на търговия на Binance (малко над $ 800 милиона, според CoinMarketCap).

Приемайки нов модел, известен като „минни транс-такси“, новите борси бързо застанаха на върха на класацията за обмени.

Транс таксата за минно дело, означава че обмените се движат отвъд традиционните модели за събиране на такси – като вместо това издава свои собствени токени. Те се изплащат на потребителите на мястото на обичайните транзакционни такси в крипто.

Започвайки през май с нова китайска борса – F-Coin – която споделя 80% от печалбите си от крипто такси с притежателите на FT токени – моделът е станал обект на критика от страна на медиите и от индустрията.

Обвиненията твърдят, че моделът е по същество ICO.

Такова мнение сподели и главният изпълнителен директор на Binance Джао Чангпенг, отбелязвайки на своя Weibo миналата седмица:

Вие плащате транзакционни такси на платформата с BTC и ETH, след което платформата плаща“ 100% “ обратно на вас с помощта на токена си. Не е ли просто купуване на платформен токен с BTC и ETH? Как се различава от ICO?

И, поставяйки под въпрос дългосрочния възглед за такива платформи, Джао посочи потенциала за манипулация:

Ако една борса не получава приходи от такси за транзакции и само печалби от цената на токена си, как би оцеляла, без да манипулира цената на токена? Сигурни ли сте, че искате да играете срещу ценови манипулатор? Същият ценови манипулатор, който управлява платформата за търговия? 

Докато ICO-тата са обект на огромен контрол в Китай – с нови измами, пръкващи се всяка седмица, остава да се види какво ще бъде отношението на китайските власти към новите обмени – особено предвид огромните суми, които минават през платформите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене