НАЧАЛО Други

2 дивидентни акции от S&P 500, които да гледате за дългосрочна инвестиция

28.05.2024 9:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2 дивидентни акции от S&P 500, които да гледате за дългосрочна инвестиция

Индексът S&P 500 отбеляза силни резултати през изминалата година, като постигна ръст от над 25%. Повечето акции извлякоха плюсове от тази възходяща тенденция.

Няколко акции обаче не са в крак с пазара. Realty Income и Prologis са ярки примери за това, тъй като през изминалата година те отбелязаха спад с повече от 10%. От друга страна, този спад дава възможност на инвеститорите да обмислят покупка от тези дивидентни акции на по-ниски цени със значително по-висока дивидентна доходност.

Realty Income се утвърди като дивидентна акция през годините. Тази диверсифицирана компания за недвижими имоти, която включва както имоти за търговия на дребно, така и индустриални имоти. Неотдавна тя обяви 647-ия си пореден месечен дивидент. Компанията увеличи изплатените от нея суми с 2.1% спрямо предходния месец, отбелязвайки 107-ото си поредно увеличение на тримесечния дивидент. От дебюта си на публичния пазар през 1994 г. Realty Income поддържа годишен темп на дивидентен растеж от 4.3%.

С оглед на това, че цената на акциите е под натиск – главно поради влиянието на повишаващите се лихвени проценти върху REITs – и че дивидентните плащания се увеличават, Realty Income сега предлага бъдеща доходност, която се доближава до 6%. Тази доходност е значително по-висока от тази на S&P 500 от 1.3% за последната година.

През последните години Prologis демонстрира силен ръст на дивидентите. Като водещ индустриален фонд, през последните пет години той е увеличил изплащаните от него суми с 13% годишно. Този темп на растеж е повече от два пъти по-висок от този на компаниите в S&P 500 (5%) и други REITs (5%). С нарастването на изплащаните суми и спадането на цената на акциите (до голяма степен поради по-високите лихвени проценти) дивидентната доходност на Prologis се покачи до над 3.5%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.